Young Adult Convention op de boekenbeurs

Zaterdag 5 november stond de Boekenbeurs in het teken van Young Adult. Op het rode podium werden verschillende auteurs geïnterviewd, waaronder Estelle Maskame en Marieke Nijkamp. Voor mij het ideale moment om mijn favoriete boekenvriendinnetjes te zien en te supporteren tijdens hun interviews. Enne: ook ik mocht het podium betreden om met Estelle Maskame te praten over de kracht van Social Media.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle Maskame

Estelle Maskame ft. Audrey

Aan Audrey de eer om het podium te openen! Ze vroeg Estelle Maskame, de schrijfster van Did I Mention I Love You?, de hemd van het lijf. En dat deed ze super goed! Wat mij het meeste is bijgebleven van dit interview is dat Estelle de Harry Potter boeken nog nooit gelezen heeft.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marieke NijkampBoekenbeurs

Marieke Nijkamp ft. Liesbet

Na een panelgesprek over YA boeken die de realiteit als uitgangspunt nemen – wat ik persoonlijk als Science Fiction fan niet zo interessant vond – was het de beurt aan Liesbet. Hoewel ze van te voren behoorlijk zenuwachtig was, ging haar interview met Marieke Nijkamp van een leien dakje.

Young Adult Convention BoekenbeursYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle MaskameYoung Adult Convention Boekenbeurs: Estelle Maskame

Estelle Maskame ft. Marcia

En daarna was het aan mij! Ik mocht Estelle Maskame interviewen over ‘The Social Media Sensation’ die zij geworden is. Zo stelde ik vragen over Wattpad, Twitter, het omgaan met online recensies, etc. Ik vond het zelf een erg leuk interview om te doen, maar helaas waren er totaal geen vragen uit het publiek. Hierdoor was het interview iets korter dan gepland. Heb je het interview gemist? Je kunt het dankzij Moon Young Adult gewoon online terugkijken!

Met grote dank aan Nancy, die zich spontaan aanbood als vrijwilliger, voor het maken van deze foto’s tijdens mijn interview.

Young Adult Convention Boekenbeurs: Corinne DuyvisYoung Adult Convention Boekenbeurs: Corinne DuyvisYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marc De BelYoung Adult Convention Boekenbeurs: Marc De Bel

Corinne Duyvis & Marc De Bel

Na een half uurtje pauze was het tijd voor een skype interview met Victor Dixen en kwamen Corinne Duyvis en Marc De Bel vertellen over hun nieuwe boeken die in het voorjaar van 2017 verschijnen. Ik ben zelf erg benieuwd naar Op de rand van het niets.

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

2 reacties

 • Saartje

  24/09/2017 at 05:28

  Haha heb je dus inderdaad toen gezien. Je interview was geweldig!

  • Marcia van der Zwan

   24/09/2017 at 20:48

   Bedankt voor het compliment! Misschien komen we elkaar dit jaar opnieuw tegen 🙂

Reageren is niet meer mogelijk.