Boekige Bestemming: Cook & Book in Brussel

Cook&Book in Brussel is een waanzinnig grote boekhandel en restaurant in één. De winkel bestaat uit diverse panden en verkoopt Franstalige en Engelstalige boeken. Je kunt hier zowel lunchen als avondeten en dat omringt door boeken – of buiten op het terras als de zon schijnt.

Cook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book Brussel

Een zonnige brunch

Zondag 26 maart was het tijd voor een uitstapje met boekenvriendinnetjes Audrey, Sasha en Laure. We gingen brunchen bij Cook&Book, aan een tafeltje in de zon. Na wat gelachen te hebben om mijn gebrekkige Frans kregen we heerlijk eten geserveerd. Ik at een hamburger op Italiaanse wijze – met mozzarella en pesto – en daarna nog een heerlijke chocolade muffin met vanille ijs. Dit is overigens duidelijk een voorbeeld van een moment waarop ik faal als blogger: ik heb er geen seconde aan gedacht om foto’s te maken van mijn eten. Het was veel te lekker om me daar mee bezig te houden en we hadden het gewoon ook veel te druk met bijkletsen. De boekwinkel zelf daarentegen heb ik wel op de gevoelige plaat gezet.

Cook & Book Brussel

Inclusief vakantiegevoel

Ik kreeg echt een vakantiegevoel. Niet alleen door het heerlijke zonnig weer, maar ook door de locatie. Cook&Book ziet eruit als één groot vakantiepark – en ik zou hier gerust een aantal zomerdagen willen doorbrengen!

Cook & Book BrusselCook & Book Brussel

Een prachtige boekhandel

Na het overheerlijke eten was het tijd om de boekwinkel onveilig te maken. Wat een fantastische inrichting zeg! Er hangen boeken aan het plafond en iedere ruimte ziet er anders – maar opnieuw gezellig uit. En de boekhandel is zo groot! Qua inrichting is dit absoluut de mooiste boekhandel in België (die ik tot nu toe gezien heb..).

Cook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book BrusselCook & Book Brussel

Voor ieder wat wils

Het enige nadeel is het feit dat het overgrote deel van de boeken Franstalig is. Zoals al eerder aangehaald is mijn Frans niet al te best, dus helaas kon ik een groot deel van het assortiment wel overslaan. Er was gelukkig ook een Engelstalig gedeelte, maar uiteindelijk ging ik – na de speurtocht naar de Franstalige kinder- en jeugdboeken – met lege handen naar huis.

Cook & Book BrusselCook & Book Brussel

Cook & Book | Place du Temps Libre 1, 1200 Brussel

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

Eén reactie

  • Literasa

    25/05/2017 at 15:24

    Als Belg zou ik deze boekhandel toch eens dringend moeten bezoeken… bedankt om me eraan te herinneren!

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *