Mijn favoriete Belgische boekhandels

Er gaat niets boven op je gemak rond slenteren door een fijne boekhandel. De titels op de planken boek voor boek bekijken en jezelf verliezen in een wereld vol literatuur. Of toffe evenementen bezoeken in de lokale boekhandel, ook daar krijg ik geen genoeg van. Vandaag toon ik je mijn favoriete boekhandels in België.

De Brugse Boekhandel

De Brugse Boekhandel is al bijna twee jaar lang de vaste thuisbasis van de Young Adult leesclub Dear Book Nerd Book Club. Niet alleen ben ik verliefd op de schildpadden die in de achtertuin rondwandelen en de prachtige inrichting van de boekhandel, ook kan ik me maar weinig boekhandels voorstellen waar een bende hysterisch gillende, als Disney figuren verklede meiden door de winkel mogen rennen om levend Cluedo te spelen. En laten we vooral de onvergetelijke sleepovers in deze boekhandel niet vergeten! Dit familiebedrijf heeft zoveel sfeer dat ik hier liefst uren aan een stuk doorbreng.

De Brugse Boekhandel | Dijver 2, 8000 Brugge

Cook & Book

Cook&Book in Brussel is een waanzinnig grote boekhandel en restaurant in één. De winkel bestaat uit diverse panden en verkoopt Franstalige en Engelstalige boeken. Je kunt hier zowel lunchen als avondeten en dat omringt door boeken – of buiten op het terras als de zon schijnt. Het eten is overheerlijk en wat een fantastische inrichting zeg! Er hangen boeken aan het plafond en iedere ruimte ziet er anders, maar opnieuw gezellig uit. En de boekhandel is zo groot! Qua inrichting is dit absoluut de mooiste boekhandel in België (die ik tot nu toe gezien heb..).

Cook & Book | Place du Temps Libre 1, 1200 Brussel

Boekhandel Limerick

Boekhandel Limerick heb ik pas recent écht ontdekt. Ik was hier wel eens binnen geweest, maar het zijn vooral de fijne activiteiten die ze organiseren, waardoor ze een plekje in mijn hart verwierven. Zo ging ik 1 oktober naar Jong Literair Geweld, waar drie Vlaamse debutanten vertelden over hun debuut en het debuteren op zich. Later die maand, op zaterdag 21 oktober om precies te zijn, ging ik opnieuw naar boekhandel Limerick, deze keer voor een pop-up leesclub. In een gezellig groepje bespraken we Halleluja van Annelies Verbeke, terwijl de eigenaar van Boekhandel Limerick ons verwende met koffie, thee en versie koffiekoeken. Dat is toch een heerlijk begin van je weekend?!

Boekhandel Limerick | Koningin Elisabethlaan 142, 9000 Gent

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

2 reacties

 • zwartraafje

  03/12/2017 at 22:22

  Het ziet er naar uit dat het me (duim, duim, duim, ….) gaat lukken om er bij te zijn tijdens de tweede verjaardag van de leesclub. Beter laat dan nooit zeker. Ik moet alleen nog zien of iemand me met de bus wil gidsen van het Station in Brugge naar de Brugse Boekhandel. Zal het morgen eerst eens aan Nancy vragen maar ik vrees dat zij meestal later komt door haar werk. Nu maar hopen dat mijn lichaam een beetje wil meewerken én dat ik die Renegades ergens kan lenen. Anders ben ik gewoon aanwezig zonder ook maar iets over het boek te kunnen zeggen. 🙂

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   04/12/2017 at 20:51

   Ik weet zelf nog niet helemaal zeker of ik zal gaan, maar als ik ga wil ik gerust samen de bus nemen! Het boek ga ik hopelijk in de bibliotheek kunnen scoren, want het spreekt me niet genoeg aan om te kopen..

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *