Ik kocht een stapeltje boeken bij Boekenkraam

Ik vind het ontzettend belangrijk om de lokale boekhandel te steunen en koop het overgrote deel van mijn boeken in echte winkels. Maar toen ik tijdens de boekenweek met koorts in bed lag en overal op instagram foto’s van mensen hun boekenbuit voorbij zag komen, wilde ook ik mezelf verwennen met nieuwe boeken. Dus besloot ik de website Boekenkraam eens uit te testen.

Boekenkraam bestelling maart 2018

Gratis verzenden?

Uiteindelijk belandden er vier boeken in mijn virtuele winkelmandje, waarvoor ik een bedrag van €34,96 moest neertellen. Een koopje. Het gaat volgens de site om licht beschadigde boeken, maar eerlijk gezegd zag ik niets aan mijn exemplaren toen ze met de post arriveerden.

Wat ik wel vreemd vond, is dat overal op de site aangekondigd staat dat de verzending gratis is als je voor meer dan 30 euro bestelt, maar dat ik bij het afrekenen alsnog 2 euro voor de verzending moest betalen. Natuurlijk is dat niet veel, maar ik vind dat wel erg onduidelijk communicatie. Misschien heeft dit bedrag te maken met de verzending naar België en ook daarover mag wat mij betreft duidelijker gecommuniceerd worden. Ik heb op voorhand heel de site afgespeurd, alle vragen in de FAQ gelezen, maar ik kon nergens vinden of er ook naar België verzonden werd. Op hoop van zegen vulde ik mijn mandje en gelukkig was verzenden naar Gent een optie. Ik zou heel teleurgesteld zijn geweest als dit niet het geval was.

De acht bergen - Paolo Cognetti

De acht bergen – Paolo Cognetti

Wie mij kent weet dat ik dol ben op bergen. Als kind ging ik ieder jaar met mijn ouders naar Oostenrijk. Nu nog hebben bergen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar De acht bergen. Al ben ik tegelijkertijd ook een beetje huiverig omdat dit boek overal een hype lijkt te zijn.

Het verhaal gaat over Pietro, een stadsjongen uit Milaan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, omdat ze elkaar in de bergen ontmoetten, verliefd werden en trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Het stadsleven vervult hen vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen. Zoektochten door verlate huizen en oude molens. Op deze manier bloeit er een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

De kooi - Josh Malerman

De kooi – Josh Malerman

De kooi staat al jaren op mijn verlanglijstje, dus ik deed een vreugdedansje toen ik bij dit boek een prijs van €6,99 ontdekte. In deze thriller negeren de meeste mensen de bizarre getuigenissen in het journaal, totdat de televisie op zwart gaat, de radio zwijgt, telefoons niet langer werken en het internet uitvalt. Malorie voedt haar kinderen binnen op. Naar buiten gaan is ondenkbaar, want daar zijn zij. Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen. Deze mysterieuze synopsis maakt mij nieuwsgierig naar meer. Wat zal er zich in de buitenwereld afspelen?

Liever geen applaus voor ik leef - Sander van Leeuwen

Liever geen applaus voor ik leef – Sander van Leeuwen

Het leven van de twintiger Thomas zit op slot. Hij heeft het gevoel een toevallige bijkomstigheid te zijn van andere levens. Zijn dagen zijn een aaneenschakeling van herhalingen. Thomas probeert zichzelf wanhopig in beweging te zetten, maar er verandert niets. Dan krijgt hij een brief van een meisje dat hij niet kent: Anna. Ze woont in Schotland en stuurt hem zeer persoonlijke ontboezemingen. Thomas kan het tegen wil en dank niet laten om terug te schrijven, en er ontstaat een briefwisseling. De brieven worden steeds somberder, alles in Anna’s leven lijkt zwart te zijn. Het doet Thomas denken aan zijn beste vriend Frank, die een aantal jaren geleden uit het leven stapte. Op een dag vraagt Anna Thomas om haar op te zoeken. Dat is de vonk die hem eindelijk tot leven wekt: gedreven door schuldgevoel over de geschiedenis van Frank, besluit hij te gaan. Hij moet Anna redden. Ik denk dat ik ontzettend ga huilen bij dit boek, maar ik kan desalniettemin niet wachten om eraan te beginnen.

En we noemen hem - Marjolijn van Heemstra

En we noemen hem – Marjolijn Van Heemstra

Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle boeken op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs te lezen. Ik was dan ook erg blij toen ik En we noemen hem voor €9,99 op de kop kon tikken bij Boekenkraam. In eerste instantie sprak het verhaal mij niet zo aan, door de link met de Tweede Wereldoorlog, maar toen ik begon met lezen kon ik niet meer stoppen. Het boek speelt zich af in het heden, wanneer het zwangere hoofdpersonage op zoektocht gaat doorheen de familiegeschiedenis. Wie was ‘bommenneef’, die in haar familie bekend staat als verzetsheld, echt? En wil ze haar zoon, zoals ze haar oma beloofd heeft, wel naar hem vernoemen? Kan ze haar kindje wel opzadelen met de geschiedenis die met deze naam gepaard gaat?

Disclaimer: dit is geen gesponsorde post. Ik bestelde uit eigen initiatief bij Boekenkraam.nl.

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

6 reacties

 • Silke

  05/04/2018 at 09:27

  Oooh de kooi! Van dat boek heb ik zo ontzettend genoten! Ik las het enkele jaren geleden en ik zat echt op het puntje van mijn stoel. Ik ben ontzettend benieuwd wat jij ervan gaat vinden!

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   05/04/2018 at 21:16

   Hopelijk zit ik ook op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen!

   Reageer

 • Evelyne

  05/04/2018 at 12:49

  De kooi is echt een aanrader! Heel spannend hoe mensen compleet afgesloten van de buitenwereld in hun huizen proberen te overleven. Horror is het met momenten ook.

  Ik was enkel een beetje teleurgesteld in het einde, dat had wat beter gekund.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   05/04/2018 at 21:15

   Het klinkt echt zo spannend! Ik ben benieuwd 😀

   Reageer

 • zwartraafje

  08/04/2018 at 22:26

  Oh Nancy had me De kooi een tijd terug al aangeraden. Ik ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden. Wel jammer dat hun formulering omtrend de verzending zo onduidelijk was aangegeven. Gelukkig bleef de verzendkost beperkt tot 2€

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   10/04/2018 at 21:17

   2€ is gelukkig niet veel inderdaad, maar het gaat me om het principe dat er overal ´gratis verzenden´ staat als je voor meer dan 30 euro aan boeken besteld. Ik ben overigens ook heel benieuwd naar De kooi, heb tot nu toe enkel positieve verhalen gehoord!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *