De dagen die ik liefheb: scheurkalender met fijne versjes

Titel
De dagen die ik liefheb
Auteur
Lars van der Werf
Uitgeverij
Meulenhoff
Jaar
2018

Met de komst van het nieuwe jaar, was het ook tijd voor een nieuwe scheurkalender. Dit jaar mocht mijn vriend kiezen – aangezien ik vorig jaar 365 Dingen die je als boekenlezer moet weten van Lidewijde Paris in huis haalde. Tot mijn grote enthousiasme koos vriendlief voor een kalender van Lars van der Werf. De dagen die ik liefheb bundelt 365 versjes van Lars. En dat is een fijne manier om de dag te beginnen.

De dagen die ik liefheb - Lars van der WerfDe dagen die ik liefheb - Lars van der Werf

De versjes van Lars

Ooit leerde ik de versjes van Lars kennen via social media. Sindsdien ben ik fan. Ik houd van de eenvoud die Lars in zijn gedichten brengt. Ik houd van zijn kijk op de liefde. En meestal geven zijn versjes me een vrolijk gevoel.

Van de versjesbundels van Lars zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Zelf heb ik drie boekjes van Lars in mijn bezit, namelijk De versjes van Lars, Elke dag een zoen en Heb lief. Dat betekent dat niet alle versjes op de scheurkalender nieuw voor mij zijn. Mij maakt dat persoonlijk helemaal niets uit; het is altijd leuk om de dag met een gedichtje van Lars te beginnen. Of dat nu een gekende is of niet.

De dagen die ik liefheb - Lars van der WerfDe dagen die ik liefheb - Lars van der Werf

De eenvoud raakt

De scheurkalender is net als de eerdere boekjes eenvoudig van vormgeving. Dit zorgt voor een hoog herkenbaarheidsgehalte. Het voelt bijna alsof Lars de kalenderblaadjes voor jou persoonlijk op zijn typemachine heeft geschreven. De handgeschreven datum maakt het compleet af.

Een versje per dag
bezorgt mij keer op keer een glimlach.

De dagen die ik liefheb - Lars van der WerfDe dagen die ik liefheb - Lars van der Werf

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

2 reacties

 • zwartraafje

  27/01/2019 at 19:44

  Oh, die is leuk. Toen we net samenwoonden hadden we enkele jaren een scheurkalender maar toen zijn we daar om de een of andere reden mee gestopt. Elke dag een gedichtje is echter wel een hele toffe manier om aan je dag te beginnen en ik hou wel van de eenvoud van Lars van der Werf zijn teksten. Misschien moet ik dus toch maar terug een scheurkalender in huis halen.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   27/01/2019 at 20:18

   Ik vind dit echt een heel fijne kalender. Die van vorig jaar was ik na een tijdje zat, maar ik denk dat ik de gedichtjes van Lars nooit beu zal zijn 😉

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *