Ik haalde een stapeltje dichtbundels uit de bibliotheek

Afgelopen weekend bracht ik een bezoekje aan de bibliotheek. De poëzieweek is natuurlijk niet compleet zonder een stapeltje vers leesvoer. Kijk je mee naar mijn buit dichtbundels?

Dichtbundels: ik ben al 11 jaar geen 16 meer

ik ben al 11 jaar geen 16 meer – Roos Rebergen

Roos Rebergen ken ik als de zangeres van Roosbeef, een band die ik jaren geleden enorm vaak heb zien optreden. Ik was altijd al onder de indruk van hun songteksten, dus ik kan niet wachten om in deze dichtbundel te duiken. Ik heb al gezien dat er prachtige illustraties in ik ben al 11 jaar geen 16 meer staan. Ook het openingsgedicht smaakt naar meer.

Kalfsvlies – Marieke Rijneveld

Hoewel De avond is ongemak niet aan mij besteed was, geef ik deze jonge schrijfster graag een tweede kans. Ik vraag me af of haar poëzie me beter ligt. Ik vind de cover van het boekje alvast heel tof. Wat me opvalt bij het openslaan van de bundel is dat de gedichten enorm veel tekst en lange zinnen bevatten. Dat is niet mijn eerste associatie met gedichten, maar ik laat me graag verrassen.

Geef de moed niet op - Toyo Shibata

Geef de moed niet op – Toyo Shibata

Dit kleine kleurrijke boekje pakte ik puur vanwege de cover uit de kast. De tekst op de achterflap overtuigde mij direct. De schrijfster van deze gedichten, Toyo Shibata, is bijna honderd jaar. Toen ze op 92-jarige leeftijd moest stoppen met klassieke Japanse dans, begon ze met dichten. Ik ben benieuwd naar haar levenswijsheid in Geef de moed niet op.

Avond Malen – Tuvit Shlomi

In dit boekje zijn de gedichten onderverdeeld door een menukaart. Middels een menu in zes gangen word je deel van een nachtelijke zoektocht naar jezelf en je vermiste identiteit. Ik vind dit een erg originele gedachte én ik houd nou eenmaal van eten. Dus zonder enige voorkennis mocht ook dit boekje mee naar huis. Dat de schrijfster in 2009 de El Hizjra Literatuurprijs won is natuurlijk ook al een goed teken.

Stoppen met roken in 87 gedichten

Stoppen met roken in 87 gedichten – Dimitri Verhulst

Ongeveer een jaar geleden hoorde ik Dimitri Verhulst voordragen uit deze bundel. Ik was onder de indruk van de emotie in zijn stem en de manier van zijn voordracht. Ik ben benieuwd of de gedichten mij ook zo weten te raken als ik ze zelf lees. Wordt vervolgd.

Poëzieweek 2019

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

3 reacties

Reageren is niet meer mogelijk.