Deze 7 boeken las ik in november

November was de maand waarin ik Margaret Atwood in het echt zag! Qua lezen was het een minder goede maand. Ik had twee weken verlof en door het ontbreken van mijn dagelijkse treinreis naar Brussel, las ik een pak minder dan normaal. In totaal las ik zes boeken en een kortverhaal.

Departure - A.G. Riddle

Departure – A.G Riddle

In Departure ontdekken de overlevenden van een vliegtuigcrash dat ze in de toekomst zijn beland. En niet zonder reden. Wat volgt is een spannend verhaal, dat technisch zeer sterk in elkaar zit. De personages voelen erg realistisch en dragen elk op hun eigen manier bij aan het verhaal. Het plot is onverwacht en spannend. Alle puzzelstukjes passen in elkaar. Departure is een boek dat je niet kunt wegleggen, zo goed weet Riddle je mee te nemen in zijn vertelling. Dit was mijn eerste kennismaking met deze auteur, maar dit smaakt absoluut naar meer.

The Feed – Nick Clark Windo

Dit was een heel bijzonder boek. Wat gebeurt er als (een vergevorderde / futuristische versie van) sociale media opeens uit de wereld verdwijnt? Als de mens terug op haar instinct moet vertrouwen?
The Feed was geen gemakkelijk boek om te lezen, voornamelijk door het gebrek aan hoofdstukken. Daarnaast duurt het een tijdje voordat de post-apocalyptische setting wordt toegelicht. Maar dan gebeuren er opeens heel spannende en onverwachte dingen. Rond pagina 190 was ik echt even in shock. Ook het einde is zeer sterk. Dit boek is zo’n mindfuck en tegelijkertijd heel actueel. Je moet even doorzetten aan het begin, maar dan staat je een hele bijzondere leeservaring te wachten.

De goede zoon - Rob van Essen

De goede zoon – Rob van Essen

De goede zoon heeft me lang beziggehouden. Het is geen boek dat gemakkelijk leest: het verhaal vraagt opperste concentratie. Ik vond de toekomst met het basisinkomen, de robots en de zelfrijdende auto’s erg interessant. Ook vind ik het tof dat de afbeelding op de cover een diepere betekenis krijgt. Daarnaast zitten er een aantal mooie inzichten in het boek die je aan het denken zetten over onze maatschappij. Desondanks was het lezen soms een worsteling. En dat is jammer. Want deze roman had heel wat potentie.

Naar de maan – Frank Cottrell Boyce

Naar de maan is een super schattig boek over de twaalfjarige Liam die met zijn lengte iedereen voor de gek houdt. Hij is zo groot, dat mensen denken dat hij een volwassene is. Zo belandt hij aan boord van een ruimteschip. De schrijfstijl is heel grappig en het verhaal vertederend. Echt een leuk kinderboek!

Rode klok - Leni Zumas

Rode klok – Leni Zumas

Ik vloog echt door Rode klok heen. Leni Zuma’s schetst een toekomstig Amerika, waar abortus opnieuw illegaal is. Evenals ivf en eenoudergezinnen. Ondanks deze dystopische visie focust de auteur voornamelijk op haar personages: de biografe, de echtgenote, de genezeres en de dochter. Het is interessant om te lezen hoe al deze levens met elkaar verbonden raken.

Enigma – Martin Michael Driessen

Van Martin Michael Driessen kreeg ik een prachtige uitgave van zijn kortverhaal Enigma opgestuurd. De tekst is met de hand gezet en het papier voelt heerlijk aan. Een feestje om in handen te hebben. Dit kortverhaal vertelt over een mysterie. Iedereen ziet hoe de zoon van de hertog Louis en de adellijke Céleste voor elkaar bestemd zijn. Maar zien (en nog belangrijker: voelen) ze het zelf ook? Dit alles wordt verteld in de prachtige schrijfstijl van Martin Michael Driessen. Geen woord te veel. Geen emotie te weinig.

IJs – Nico De Braeckeleer

We schrijven het jaar 2165. Een serie zware natuurrampen heeft het gewone leven op aarde verwoest. Water is overal. Ondertussen reikt de zee bijvoorbeeld tot aan Brussel. Veel overlevenden houden zich staande in bewaakte vestigingen. Anderen zwerven rond, alleen of in bendes. In deze wereld leven de vijftienjarige Skye en de veertienjarige Jazz.
Persoonlijk vond ik IJs een stuk beter dan haar voorganger Tsunami. De schrijfstijl van de auteur is zienderogen verbeterd en past beter bij de doelgroep. Het verhaal zelf is net zo spannend als het eerste boek – opnieuw las ik het complete verhaal in een avond. De spannende cliffhanger doet me al uitkijken naar het vervolg.

Gelezen in november 2018

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

2 reacties

  • Katrien

    18/12/2018 at 21:55

    Ik vond Ijs ook een stuk beter dan Tsunami! Benieuwd naarder volgende deel.

    • Marcia van der Zwan

      19/12/2018 at 09:50

      Ja, met die cliffhanger kan ik echt niet wachten om te ontdekken hoe het verder gaat!

Reageren is niet meer mogelijk.