In juni verwelkomde ik 9 boeken in mijn kast

Het is niet mijn gewoonte om maandelijks een haul te posten; een overzicht van mijn nieuwste boeken. Maar aangezien ik in juni een bijzonder grote buit had, maak ik graag een uitzondering. Deze negen prachtige boeken vonden in juni een plaatsje in mijn boekenkast.

De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender - Sophie Chen Keller

De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender – Sophie Chen Keller

Van HarperCollins ontving ik een recensie-exemplaar van De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender. Helaas was dit boek totaal niet aan mij besteed. Het verhaal over de twaalfjarige Walter, die niet praat en een talent heeft om zoekgeraakte spullen terug te vinden was voor mij te vreemd en te kinderachtig.

Never let me go – Kazuo Ishiguro

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Jimi Never Let Me Go van Nobelprijs winnaar Kazua Ishiguro én de verfilming. Het boek gaat over de 31-jarige Kathy die op het platteland in een revalidatiekliniek werkt. Ze verzorgt mensen die organen doneren. Alle donateurs zijn gekloond en zijn opgevoed met het idee dat ze na hun dertigste levensjaar meerdere organen zullen doneren tot de dood erop volgt.

Hotel Dorado - Pepijn Lanen

Hotel Dorado – Pepijn Lanen

Van VBK Uitgevers ontving ik een recensie-exemplaar van Hotel Dorado. Dezelfde middag dat ik het boek ontving, begon ik te lezen. Hotel Dorado is een hilarisch en bizar stripverhaal, in de stijl van Bella van Joost Vandecasteele (maar niet zo goed). In het verhaal verdwijnt de naamloze ik via zijn badkamerspiegel in een andere dimensie. De rat, Eddy en de mooie Maan laten hem een wonderlijke wereld zien waarin de werkelijkheid wordt opgerekt.

Concept M – Aafke Romeijn

Van mijn schoonmoeder kreeg ik Concept M voor mijn verjaardag, een boek dat al sinds haar verschijnen op mijn verlanglijstje staat. Dit boek speelt zich af in het jaar 2020 in een Nederland dat sterk lijkt op het onze. Het hoofdpersonage Hava lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

De grens voorbij - Bastiaan Mellink

De grens voorbij – Bastiaan Mellink

De auteur Bastiaan Mellink benaderde mij met de vraag of ik De grens voorbij wilde lezen. Aangezien zowel de cover als de achterflap mij aanspreken, zei ik ja. Het boek gaat over Lambert en Bagrat die al jaren bevriend zijn. Door bij een stomme weddenschap van een brug af te springen, is Lambert deels verlamd geraakt. Bagrat heeft zijn vriend nooit de rug toegekeerd en streed zelf jarenlang voor een verblijfsvergunning. Nu hij te horen heeft gekregen dat hij wordt uitgezet naar Georgië, ziet Bagrat geen andere mogelijkheid meer dan de politiek eens flink wakker te schudden. Samen met Lambert bedenkt hij een plan om aandacht voor zijn situatie te trekken.

Middagzwemmers – Jocelyn Vreugdenhil

In Middagzwemmers gaat het lesbische koppel Charlie en Sanne op zoek naar een donor om hun kinderwens te vervullen. Maar hoe vind je de juiste donor? Hoe vind je er überhaupt een? En met de uitgesproken kinderwens duiken allerlei issues op: Sanne twijfelt diep in haar hart, Charlie raakt juist steeds meer geobsedeerd door het moederschap. Middagzwemmers is een heerlijk boek voor een zomerse middag; ik las het boek in één ruk uit. Met dank aan VBK Uitgevers voor dit recensie-exemplaar.

Gameboy – Michiel Smit

Voor De Club van Echte Lezers van uitgeverij Atlas Contact mag ik Gameboy van Michiel Smit lezen. Vanaf het moment dat hij als vijfjarige een Gameboy krijgt, is de jonge Michiel Smit verloren. Vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van het computerspel. Het wonderlijke is dat hij ondertussen toch nog zo goed functioneert dat niemand erkent wat er met hem gebeurt. Terwijl zijn gedachten duisterder worden en menselijk contact hem steeds moeilijker afgaat, lijkt er van buiten niet veel meer aan de hand dan dat hij een lastige puber zou zijn. Het omslagpunt komt wanneer hij college krijgt over het verslaafde brein. Opeens realiseert hij zich waar zijn leven uit bestaat, en ook dat het niet te laat is er iets aan te doen.

Ze zullen verdrinken in hun moeders tranen – Johannes Anyuru

Van mijn schoonvader en zijn vriendin kreeg ik Ze zullen verdrinken in hun moeders tranen als verjaardagscadeau. Op een winteravond plegen drie jongeren een terroristische aanslag in een boekhandel waar een cartoonist een lezing houdt. De jonge vrouw die de taak heeft het geweld te filmen, is de enige die de aanslag overleeft. Twee jaar later bezoekt een schrijver haar in een tbs-kliniek. Ze vertelt hem haar levensverhaal: vanuit de toekomst is ze naar deze tijd gezonden. Geïntrigeerd probeert de schrijver de waarheid te ontrafelen.

Elke dag dichter bij de sterren - Kate Ling

Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling

Onverwachts kreeg ik Elke dag dichter bij de sterren  in de brievenbus van L&M Books. Twee jaar geleden heb ik het eerste deel van deze saga, Eenzaam en extreem ver weg, gelezen en gerecenseerd voor mijn Science Fiction blog, maar ik kan me weinig van het verhaal herinneren. Het tweede deel heb ik vervolgens nooit gelezen. Gelukkig is Elke dag dichter bij de sterren een prequel, dus het zou kunnen dat ik het boek ooit eens lees. Maar voorlopig heeft dit boek absoluut geen prioriteit.

Ik kocht overigens ook nog drie boeken via Facebook, maar aangezien deze nog niet binnen zijn tel ik die bij volgende maand (anders was het helemaal een schandalig grote haul).

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

2 reacties

 • Annelies

  13/07/2018 at 18:05

  Als je jarig bent, mag dat 🙂

  • Marcia van der Zwan

   15/07/2018 at 13:49

   Vind ik ook! Helaas ben ik niet elke maand jarig.. 😉

Reageren is niet meer mogelijk.