Ssst! We hebben een plan: een kleurrijk en aandoenlijk prentenboek

Titel
Ssst! We hebben een plan
Auteur
Chris Haughton
Illustraties
Chris Haughton
Uitgeverij
Gottmer
Jaar
2018
Pagina's
36

Nu ik tante ben geworden, mag ik me eindelijk met geldige reden verdiepen in prentenboeken. Ik stel mezelf als doel om mijn neefjes van een fijne en gevarieerde boekenkast te voorzien. Een van de eerste boeken die ik voor hen uitkoos was Ssst! We hebben een plan. Dit prentenboek van Chris Haughton valt op vanwege de prachtige tekeningen en het opvallende kleurgebruik. Ik ben fan!

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

Vier jagers in het bos

Vier jagers trekken door het bos met als doel een vogel te vangen. Drie van hen weten precies hoe ze die prachtige vogel moeten vangen. Het vierde jagertje (dat eigenlijk veel liever naar de mooie vogel kijkt dan op hem jaagt) wordt de mond gesnoerd. Hij mag het plan niet in de war schoppen! Maar hij heeft eigenlijk een veel beter plan.

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

De jacht op de vogel

Hoe schattig is dit prentenboek? Vier mannetjes willen een vogel vangen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Het verhaal heeft veel herhaling, wat het voorlezen erg leuk en grappig maakt. Dit geeft Ssst! We hebben een plan een soort ritme. De tekeningen zijn bovendien echt prachtig en ik houd ook van het kleurgebruik. Het boek is voornamelijk in blauwtinten getekend, behalve de vogels. Deze zijn enorm kleurrijk. En vogels zijn sowieso geweldig.

Ik houd van vogels alsook van prachtige grafische prenten. En laat deze twee nu net gecombineerd worden in Ssst! We hebben een plan. Het boek is grappig en leuk om voor te lezen. Een aanrader!

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!