Aarde eten – Dolores Reyes

Aarde eten is het debuut van Dolores Reyes. Een fantastische synthese van spanning, sociaal drama en magisch realisme.
Aarde eten – Dolores Reyes
Verschijnt 13/04/2022
Wereldbibliotheek

Aarde eten - Dolores Reyes

Titel: Aarde eten
Oorspronkelijk: Cometierra
Auteur: Dolores Reyes
Vertaling: Lisa Thunnissen
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Verschijningsdatum: 13 april 2022
Pagina’s: 160

Achterflap

‘Een van de briljantste Latijns-Amerikaanse romans van het jaar.’ The New York Times

Een kind in een stad in Argentinië ontdekt dat wanneer ze aarde eet, ze visioenen krijgt van vermoorde en vermiste mensen die op die aarde hebben gelopen. Ze wil die visioenen voor zichzelf houden, maar wanneer het gerucht over haar helderziendheid zich verspreidt, vragen steeds meer wanhopige mensen haar hulp. Zij willen weten wat er met hun verdwenen dierbaren is gebeurd. Als ze wat ouder is beseft ze dat haar gave een verantwoordelijkheid jegens anderen met zich meebrengt, vooral omdat zij in een sloppenwijk buurt woont, waar geweld en onrecht aan de orde van de dag zijn, en de belangrijkste slachtoffers vrouwen. Wanneer zij in een visioen de aanstaande moord op haar broer ziet, probeert ze uit alle macht die te voorkomen. Maar hoe?

Aarde eten is het debuut van Dolores Reyes. Maar lezers en recensenten hebben moeite dat te geloven, zo beheerst, zo volmaakt is deze korte roman. Aarde eten is een fantastische synthese van spanning, sociaal drama en magisch realisme, een pakkend verhaal over de donkere tragedie van gewone levens.

Beste Spaanstalige roman in 2019 volgens El Paìs: ‘Een van de beste, krachtigste en meest complexe romans van de afgelopen tijd.’

Over de auteur

Dolores Reyes (Argentinië, 1978) is leraar, activist en de moeder van zeven kinderen. Ze studeerde algemene literatuurwetenschappen aan de universiteit van Buenos Aires.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Wereldbibliotheek

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.