Afrika is geen land – Dipo Faloyin

Afrika, een continent van bijna 1,5 miljard mensen, 54 landen en meer dan 2000 talen, wordt regelmatig gereduceerd tot één simpel verhaal.
Afrika is geen land – Dipo Faloyin
Verschijnt 07/07/2022
De Bezige Bij

Afrika is geen land - Dipo Faloyin

Titel: Afrika is geen land
Oorspronkelijk: Africa Is Not a Country: Notes on a Bright Continent
Auteur: Dipo Faloyin
Vertaling: ?
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 7 juli 2022
Pagina’s: 400

Achterflap

Afrika, een continent van bijna 1,5 miljard mensen, 54 landen en meer dan 2000 talen, wordt regelmatig gereduceerd tot één simpel verhaal. Afrika is geen land dicht de gaten.

Al te vaak wordt Afrika voorgesteld als een droog, rood safarilandschap, geteisterd door hongersnood, armoede en conflicten. In dit verrijkende en bij vlagen humoristische boek corrigeert Dipo Faloyin deze beperkte blik en presenteert hij een gelaagd en multidimensionaal beeld van het continent. Hij neemt ons mee naar het zinderende stadsleven in Lagos, schetst de levendige West-Afrikaanse rivaliteit over wie de beste jollofrijst maakt en verhaalt over democratie in zeven dictaturen. Tegelijk laat hij zien hoe willekeurig de landsgrenzen door witte Europese kolonisatoren getrokken werden, legt hij bloot hoe negentig procent van het materiële cultureel erfgoed tijdens het koloniale tijdperk werd gestolen – en hoe moeilijk het tot op de dag van vandaag is om dat terug te krijgen.

Afrika is geen land is een intiem en politiek verhaal waarin de alledaagse realiteit van het continent – in al zijn facetten en met al zijn verschillende culturen.

Over de auteur

Dipo Faloyin is senior redacteur en schrijver bij VICE, waar hij voornamelijk schrijft over cultuur en identiteit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij publiceerde artikelen in onder andere The Huffington Post en Prospect. Faloyin werd geboren in Chicago, groeide op in Lagos en woont momenteel in Londen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Bezige Bij

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.