De goede mama – Dipsaus

In De goede mama vertellen moeders van kleur over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten van het opvoeden van kinderen van kleur.
De goede mama – Dipsaus
Verschijnt 02/05/2023
Pluim

De goede mama - Dipsaus

Titel: De goede mama
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 31 december 2022
Pagina’s: 220

Achterflap

Alle boeken van de wereld kunnen je niet voorbereiden op het moederschap. Moederschap is intens, meedogenloos en boeiend, in alle betekenissen van het woord. Met vallen, opstaan en veel tranen sla je je als moeder door elke dag heen. Moederschap is liefde, moederschap is verlies, moederschap is slapeloze nachten, moederschap is zorgen en nog veel meer.

Hoewel moederschap een universele ervaring is, is er weinig bekend over de particuliere ervaringen van vrouwen met een migratieachtergrond. In De goede mama: 12 visies van moeders van kleur vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten van het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland. Zij gebruiken daarvoor hun eigen woorden en belevingswereld. Een kennismaking met verschillende werelden waarin we gastvrij zullen worden ontvangen.

Met bijdragen van onder anderen: Rowan Blijd, Senna Chakrouni, Ernestine Comvalius, Hoda Hamdaoui, Mona Hegazy, Chee-Han Kartosen-Wong, Diana Khayyata, Fatima Lamkharrat, Patty Rudge en Brenda Suitela.

Dipsaus Podcast, de tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Dipsaus is opgericht door Anousha Nzume, Ebisse Rouw en Mariam El Maslouhi.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.