De vrouw en de vogel – Isabelle Sorente

De vrouw en de vogel – Isabelle Sorente
Verschijnt 09/11/2022
Signatuur

De vrouw en de vogel - Isabelle Sorente

Titel: De vrouw en de vogel
Oorspronkelijk: La femme et l’oiseau
Auteur: Isabelle Sorente
Vertaling: Marga Blankestijn
Uitgeverij: Signatuur
Verschijningsdatum: 9 november 2022
Pagina’s: 416

Achterflap

Bijzondere roman over het lot van de Malgré-Nous, de Franse mannen die tegen hun wil gerekruteerd werden voor nazi-Duitsland.

Wanneer de veertienjarige Vina van school wordt gestuurd, besluit haar moeder Elisabeth met haar naar de Elzas te vertrekken om bij haar oudoom, de 91-jarige Thomas, te logeren. Vina is meteen gefascineerd door de mysterieuze man, die een speciale band heeft met vogels. Tijdens zijn wandelingen in het bos naast zijn huis gaan zijn gedachten vaak terug naar de tijd dat hij en zijn broer net als de andere Malgré-Nous tegen hun wil gerekruteerd werden voor de Wehrmacht, nadat nazi-Duitsland de Elzas annexeerde. Midden in het bos, omringd door de natuur en de vogels, komen Thomas, Vina en Elisabeth dichter bij elkaar. Elk zal de ander helpen de geschiedenis een plek te geven.

Over de auteur

Isabelle Sorente (1972) is schrijver, essayist en filosoof. Ze begon in de wetenschap en was studente bij het Civil Aviation Corps waar ze haar brevet als privépiloot behaalde. Daarna volgde ze theaterlessen en schreef ze haar eerste toneelstuk. De vrouw en de vogel is haar eerste roman die in het Nederlands verschijnt.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Signatuur

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.