En ze keken naar God – Zora Neal Hurston

En ze keken naar God is een van de invloedrijkste Amerikaanse romans van de twintigste eeuw, en is het een nog veelgelezen klassieker.
En ze keken naar God – Zora Neal Hurston
Verschijnt 04/04/2023
De Geus

En ze keken naar God - Zora Neale Hurston

Titel: En ze keken naar God
Oorspronkelijk: Their Eyes Were Watching God
Auteur: Zora Neale Hurston
Vertaling: ?
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 4 april 2023
Pagina’s: 224

Achterflap

Als Janie Crawford op haar zestiende betrapt wordt bij het zoenen van de nietsnut Johnny Taylor huwelijkt haar oma haar uit aan een oude man met een flinke hoeveelheid land. Na twee ongelukkige huwelijken lijkt Janie bij haar derde man het geluk te vinden, maar ook dat is van korte duur.

In het verhaal van Janie, haar echtgenoten en haar voormoeders laat Zora Neale Hurston zien hoe het recente slavernijverleden in de vroege twintigste eeuw nog doorwerkte in de relaties tussen man en vrouw en tussen Zwart en wit in de Zuidelijke Verenigde Staten.

Hoewel de roman uit 1937 aanvankelijk op gemengde reacties stuitte, kwam er in de late twintigste eeuw een herwaardering op gang. Inmiddels geldt En ze keken naar God als een van de invloedrijkste Amerikaanse romans van de twintigste eeuw, en is het een nog veelgelezen klassieker.

Over de auteur

Zora Neale Hurston (1891-1960) was een van de belangrijkste schrij­vers van de Harlem Renaissance. Ze schreef romans, verhalen, essays en toneelstukken, waarin veelal de levens van Zwarte Amerikanen cen­traal staan. Bij De Geus verschenen van haar hand eveneens Sporen op een pad en Barracoon. En ze keken naar God is Hurstons bekendste werk.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.