Half leven – Aya Sabi

Half leven onderzoekt hoe het is je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw.
Half leven – Aya Sabi
Verschijnt 26/08/2022
Das Mag

Half leven - Aya Sabi

Titel: Half leven
Auteur: Aya Sabi
Uitgeverij: Das Mag
Verschijningsdatum: 26 augustus 2022

Achterflap

Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden.

Half leven onderzoekt hoe het is je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen.

Op zintuiglijke wijze voert Aya Sabi vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte is die een mens mee kan brengen.

Over de auteur

Aya Sabi (1995) is schrijver en columnist. Haar verhalenbundel Verkruimeld land (2017) werd genomineerd voor de Lang Zullen We Lezen-trofee en de Opzij Literatuurprijs. In 2020 werd ze door NRC benoemd tot een van de literaire talenten van het jaar. Half leven is haar ambitieuze en ingenieuze romandebuut.

Meer boeken van deze auteur

Ik las al eerder Verkruimeld land van Aya Sabi. Klik op de boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Das Mag

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.