Het evangelie van de nieuwe wereld – Maryse Condé

Laten we dromen. De geschiedenis van de wereld is nog niet voorbij in 'Het evangelie van de nieuwe wereld' van Maryse Condé.
Het evangelie van de nieuwe wereld – Maryse Condé
Verschijnt 13/07/2022
Orlando

Het evangelie van de nieuwe wereld - Maryse Condé

Titel: Het evangelie van de nieuwe wereld
Oorspronkelijk: L’Évangile du Nouveau Monde
Auteur: Maryse Condé
Vertaling: Saskia Taggenbrock en Martine Woudt
Uitgeverij: Orlando
Verschijningsdatum: 13 juli 2022
Pagina’s: 272

Achterflap

Laten we dromen. De geschiedenis van de wereld is nog niet voorbij…

Op paaszondag lag een pasgeboren kind op het stro, tussen de hoeven van de ezel, die het met zijn adem verwarmde. Mevrouw Ballandra vouwde haar handen en mompelde: ‘Een wonder! Dit is een geschenk van God dat ik niet verwachtte, ik zal je Pascal noemen.’
De pasgeborene was heel mooi, met een bruine teint, steil zwart haar en grijsgroene ogen, zoals de zee die het land omgaf. Zijn schoonheid was niet de enige oorzaak van de algehele nieuwsgierigheid; een hardnekkig gerucht won steeds meer terrein. Deze zaak was onnatuurlijk.
Wat is Pascals missie? Is hij echt de zoon van God? Kan hij het lot van de mensen veranderen, hun leed verzachten en de wereld rechtvaardiger maken? Wat zal dit evangelie van de nieuwe wereld ons leren over onze aard en onze toekomst?

Over de auteur

Maryse Condé (Guadeloupe, 1937) is geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Ze studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne in Parijs en woonde in diverse West-Afrikaanse landen. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Ségou, waarvoor ze werd bekroond met de Afrikaanse Literatuurprijs. In 2018 werd zij bekroond met de ‘alternatieve’ Nobelprijs voor de Literatuur.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Orlando

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.