Het hart van de heks – Genevieve Gornichec

Wanneer een verbannen heks verliefd wordt op de god van chaos: Het hart van de heks is een feministische hervertelling van een Noorse mythe.
Het hart van de heks – Genevieve Gornichec
Verschijnt 04/05/2022
Orlando

Het hart van de heks - Genevieve Gornichec

Titel: Het hart van de heks
Oorspronkelijk: The Witch’s Heart
Auteur: Genevieve Gornichec
Vertaling: Dennis Keesmaat
Uitgeverij: Orlando
Verschijningsdatum: 4 mei 2022
Pagina’s: 384

Achterflap

Feministische hervertelling van de Noorse mythologie

Wanneer een verbannen heks verliefd wordt op de legendarische god van chaos en leugens Loki riskeert ze de toorn van de goden.

Angrboda’s verhaal begint waar de meeste heksenverhalen eindigen: met een verbranding. Als straf van Odin voor het delen van haar toekomstvisioenen met de verkeerde mensen, laat het vuur Angrboda gewond en krachteloos achter, en ze vlucht naar de verste uithoeken van een afgelegen bos. Daar wordt ze gevonden door een man die zich ontpopt als de schelm Loki, en haar aanvankelijke wantrouwen jegens hem groeit schoorvoetend uit tot een diepe en blijvende liefde.

Hun verbintenis brengt het belangrijkste in haar lange leven voort: drie eigenaardige kinderen, ieder met een geheime lotsbestemming, die ze graag aan de rand van de wereld wil grootbrengen, veilig verborgen voor Odins alziende oog. Maar terwijl Angrboda langzaam haar profetische krachten terugkrijgt, komt ze erachter dat haar leven – en het bestaan van de mensheid – in gevaar is.

Over de auteur

Genevieve Gornichec studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Ohio in de Verenigde Staten. Haar bestudering van IJslandse sagen en Noorse mythologie vormde de inspiratie voor haar debuutroman Het hart van de heks.​

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Orlando

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.