Nieuweling – Marion Bruinenberg

Op fijnzinnige wijze schetst Bruinenberg in Nieuweling een portret van een hechte vriendschap, terwijl een dreiging continu sluimert.
Nieuweling – Marion Bruinenberg
Verschijnt 22/02/2022
Podium

Nieuweling - Marion Bruinenberg

Titel: Nieuweling
Auteur: Marion Bruinenberg
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 22 februari 2022
Pagina’s: 352

Achterflap

Simone woont in een donker dorp diep in de bergen, dat al decennia geen nieuwe inwoners meer kent. Want wie wil er wonen op een plek waar de zon haast nooit schijnt? Na het overlijden van haar vader slijt Simone haar dagen met lezen en drinken. Ze leeft volgens een vaste structuur om de verveling maar niet op de hielen te zitten. Maar dan is daar ineens Eveline. Stralende, vrolijke Eveline, die onderzoek komt doen naar planten in de schaduwrijke omgeving. Met haar levenslust schudt ze het ingedutte dorp wakker en laat ze Simone de schoonheid van het dal weer zien. Als jongste bewoners trekken de twee zich aan elkaar op en groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar langzaamaan ontstaan er ook scheurtjes in hun vriendschap. Hoe goed kent Simone haar eigenlijk? Spreekt Eveline wel de waarheid, of schuilt er meer achter haar komst?

Op fijnzinnige wijze schetst Bruinenberg een portret van een hechte vriendschap, terwijl een dreiging continu sluimert. Met Nieuweling debuteert Bruinenberg op uitzonderlijke wijze.

Over de auteur

Marion Bruinenberg werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Haar verhalen, essays en recensies verschenen onder meer in De Nederlandse Boekengids3voor12, de Lagarde en de verhalenbundel Rebel, rebel.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.