Onze vrouwen diep in de zee – Julia Armfield

Onze vrouwen diep in de zee is een uitzonderlijke, poëtische roman over liefde, verlies, rouw en over al het onbekende dat leeft in de zee.
Onze vrouwen diep in de zee – Julia Armfield
Verschijnt 25/10/2022
Podium

Onze vrouwen diep in de zee - Julia Armfield

Titel: Onze vrouwen diep in de zee
Oorspronkelijk: Our Wives Under the Sea
Auteur: Julia Armfield
Vertaling: Martine Vosmaer en Karina van Santen
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 25 oktober 2022
Pagina’s: 256

Achterflap

Maandenlang heeft Miri gewacht op de terugkeer van haar vrouw Leah. De diepzeemissie waar Leah onderdeel van uitmaakte was uitgedraaid op een catastrofe: veel langer dan gepland zat Leah met haar twee collega’s vast in een onderzeeër op de bodem van de zee. Wanneer Leah dan eindelijk weer thuis is, hoopt Miri dat ze het normale leven samen weer op kunnen pakken, maar Leah lijkt te zijn veranderd. Wat er precies met haar en haar collega’s gebeurd is weet Miri niet, maar wat het ook is dat Leah heeft meegemaakt, gezien en gevoeld daar in die diepte; ze draagt het ook nu, op land en in hun eigen huis nog met zich mee. Terugkeren naar hun gewone leven lukt niet meer. Miri voelt haar geliefde bij zich wegglippen. Herinneringen aan hun vroegere leven, de kleine momenten die ze met elkaar deelden, dringen zich aan haar op en doen haar al te meer beseffen wat ze aan het verliezen is.

Onze vrouwen diep in de zee is een uitzonderlijke, poëtische roman over liefde, verlies, rouw en over al het onbekende dat leeft in de diepe, angstaanjagende zee.

Over de auteur

Julia Armfield studeerde Victorian Art and Literature aan de Royal Holloway University. Ze schrijft fictie en theater en debuteerde in 2019 met de veelgeprezen verhalenbundel salt slow. Armfield ontving de White Review Short Story Prize en Pushcart Prize en werd genomineerd voor de Sunday Times Young Writer of the Year Award. Onze vrouwen diep in de zee is haar debuutroman.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.