Paradais – Fernanda Melchor

Fernanda Melchor schetst een grimmig portret van een samenleving die uit haar voegen is geraakt door ongelijkheid, geweld en racisme.
Paradais – Fernanda Melchor
Verschijnt 31/08/2022
Wereldbibliotheek

Paradais - Fernanda Melchor

Titel: Paradais
Oorspronkelijk: Páradais
Auteur: Fernanda Melchor
Vertaling: Lisa Thunnissen
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Verschijningsdatum: 31 augustus 2022
Pagina’s: 160

Achterflap

Fernanda Melchor laat zien dat ze de internationale aandacht die volgde op haar Booker International-nominatie voor haar vorige roman Orkaanseizoen dubbel en dwars waard is. Ze schetst een grimmig portret van een samenleving, die uit haar voegen is geraakt door ongelijkheid, geweld en racisme.

Polo heeft er een zootje van gemaakt. Hij is van school getrapt en werkt nu als tuinman in het luxueuze wooncomplex Paradais. Polo wil alleen maar weg, of alles vergeten. Tijdens een feestje in Paradais ontmoet hij leeftijdgenoot Franco, die bij zijn opa en oma logeert en een oogje heeft op sexy buurvrouw Marian.

Vanaf dat moment zien de twee jongens elkaar elke avond op een steiger die uit het zicht ligt. Daar bezatten ze zich met de drank die Polo met Franco’s geld koopt, en gaan ze steeds meer op in Franco’s fantasieën over de buurvrouw. Maar dan besluit Franco dat fantaseren niet genoeg is en komt hij aanzetten met het pistool van zijn opa. En Polo moet hem helpen.

Over de auteur

Fernanda Melchor (Mexico, 1982) gold al enkele jaren als een van dé grote Latijns-Amerikaanse talenten, toen ze in 2020 op de shortlist kwam voor de Booker International Prize. Die nominatie, voor haar roman Orkaanseizoen, zette haar internationaal op de kaart.

Meer boeken van deze auteur

Ik las en recenseerde al eerder Orkaanseizoen van Fernanda Melchor. Klik op de boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Wereldbibliotheek

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.