Sneeuwvlokken in Teheran – Marjan Kamali

Sneeuwvlokken in Teheran van Marjan Kamali is een hartverwarmende roman over familie, onverwachte liefde en teruggaan naar je roots.
Sneeuwvlokken in Teheran – Marjan Kamali
Verschijnt 09/03/2022
Ambo|Anthos

Sneeuwvlokken in Teheran - Marjan Kamali

Titel: Sneeuwvlokken in Teheran
Oorspronkelijk: Together Tea
Auteur: Marjan Kamali
Vertaling: Iris Bol en Marcel Rouwé
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 9 maart 2022
Pagina’s: 352

Achterflap

Teheran, 1985. Parviz en Darya vluchten met hun twee zoons en hun dochter Mina vanuit Iran naar de Verenigde Staten. Vijftien jaar later heeft Darya haar droom om wiskundige te worden opgegeven en zet ze haar talent voor cijfers in om aan de hand van spreadsheets de perfecte Iraans-Amerikaanse echtgenoot te vinden voor de inmiddels vijfentwintigjarige Mina.

Mina is daar helemaal niet van gediend, en ze is ook ongelukkig met haar studie bedrijfseconomie. Het botst – met haar familie, met de Amerikaanse cultuur. Ze besluit terug te reizen naar Teheran om te ontdekken of het land dat ze zich herinnert nog bestaat, om zo verder te kunnen met haar leven. Darya besluit met haar mee te gaan op familiebezoek, en eenmaal terug komen ze eindelijk nader tot elkaar. Of blijft Darya nog steeds stiekem zoeken naar een echtgenoot?

Sneeuwvlokken in Teheran gaat over het verliezen van je thuis, ergens aarden en over familie.

Over de auteur

Marjan Kamali is geboren in Turkije, maar heeft Iraanse ouders. Ze groeide op in Kenia, Duitsland, Turkije, Iran en de Verenigde Staten. Kamali studeerde Engelse literatuur aan Berkeley, haalde haar MBA aan Columbia University en haar MFA aan New York University.

Meer boeken van deze auteur

Ik las al eerder De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali. Klik op de boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Ambo|Anthos

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.