Valse krengen – Camila Sosa Villada

Valse krengen is een autobiografische roman over het rauwe maar ook magische leven van een groep Argentijnse transvrouwen in de jaren 90.
Valse krengen – Camila Sosa Villada
Verschijnt 24/08/2023
De Bezige Bij

Valse krengen - Camila Sosa Villada

Titel: Valse krengen
Oorspronkelijk: Las malas
Auteur: Camila Sosa Villada
Vertaling: Irene van de Mheen
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 24 augustus 2023
Pagina’s: 256

Achterflap

Een overweldigende autobiografische roman over het rauwe maar ook magische leven van een groep Argentijnse transvrouwen in de jaren negentig

Camila is een jonge transseksuele prostituee. Elke nacht is ze te vinden in Sarmiento, een park in het hart van Córdoba, Argentinië. Ze maakt deel uit van een grotere groep transvrouwen, die onder de hoede staat van de charismatische travesti tante Encarna. Encarna’s fabelachtige en knalroze huis is het enige toevluchtsoord dat de vrouwen hebben. Ze kunnen er ontsnappen aan het geweld van hun klanten of de politie en worden er verzorgd als ze in elkaar geslagen of ziek zijn.
Camila Sosa Villada vertelt in Valse krengen de verhalen van de vrouwen die deel uitmaken van deze levendige gemeenschap, en beschrijft hoe ze zelf wist te ontsnappen aan een jeugd van uitstoting, geweld en armoede. Haar verhaal is een donker sprookje waarin de ongekuiste realiteit hand in hand gaat met een intiem en genuanceerd portret van de persoonlijke ontwikkeling van transseksuelen.
Valse krengen ( Las malas ) daagt ieders gedachten over liefde, seksualiteit, gender en identiteit tot het uiterste uit.

Over de auteur

Camila Sosa Villada (1982) is geboren in Córdoba, Argentinië, en is momenteel schrijfster, actrice en zangeres. Daarvoor verdiende ze haar geld als sekswerker, straatverkoper en schoonmaker. Valse krengen is haar debuutroman. De roman verscheen in 2019 en won al vele literaire prijzen in haar thuisland en in Spanje. In de Spaanstalige wereld zijn er meer dan 300.000 exemplaren van verkocht en vertalingen verschijnen nu bij gerenommeerde uitgeverijen in heel Europa.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Bezige Bij

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.