Wahala – Nikki May

Wahala is het debuut van van Nikki May. Een eigentijdse roman vol scherpe humor en vlotte dialogen over vriendschap en rivaliteit.
Wahala – Nikki May
Verschijnt 14/07/2022
Ambo|Anthos

Wahala - Nikki May

Titel: Wahala
Oorspronkelijk: Wahala
Auteur: Nikki May
Vertaling: Carolien Metaal
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 14 juli 2022
Pagina’s: 392

Achterflap

Wahala is het veelbesproken debuut van van Nikki May. Een plotgedreven, eigentijdse en onvergetelijke roman vol scherpe humor en vlotte dialogen. Over vriendschap en rivalitiet met personages, die je hooked houden.

De Londense Ronke, Boo en Simi zijn vriendinnen van Engels-Nigeriaanse afkomst. Ronke wil dolgraag de ware vinden en denkt dat Kayode dat is. Haar vriendinnen vinden hem echter maar een loser, een van haar vele vage Nigeriaanse vriendjes. Boo lijkt alles te hebben waar Ronke naar verlangt – een lieve echtgenoot en een leuk kind. Maar zelf heeft ze het gevoel dat het plaatje niet compleet is. Simi leidt een ogenschijnlijk perfect leventje, toch is ze stiekem bang om door de mand te vallen. Ze twijfelt ook of ze klaar zijn voor een baby, al denkt haar man van wel.

Wanneer de charismatische Isobel zich aansluit bij het vriendinnengroepje, lijkt ze het beste in iedereen naar boven te brengen. Hoe meer ze zich echter bemoeit met het leven van de drie vrouwen, hoe meer chaos ze veroorzaakt. De hechte vriendschap tussen Ronke, Boo en Simi begint barsten te vertonen…

Wahala betekent onrust en de precieze betekenis hangt af van de context. Als iemand ‘no wahala’ zegt betekent dat ‘ja’ of ‘geen probleem’. Als iemand ‘wahala dey o’ zegt is er iets aan de hand

Wahala is een onvervalste pageturner over vriendschap en rivaliteit.

Over de auteur

Nikki May werd geboren in Bristol, Engeland, en groeide op in Lagos, Nigeria. Na een afgebroken studie geneeskunde ging ze de reclamewereld in en was directeur van een reclamebureau. Het idee voor Wahala werd geboren tijdens een lunch met haar vriendinnen. Nikki woont nu met haar echtgenoot in Dorset.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Ambo|Anthos

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.