Zwarte letters – Quinsy Gario

Quinsy Gario onderzoekt in Zwarte letters de politieke en activistische geschiedenis van Nederland.
Zwarte letters – Quinsy Gario
Verschijnt 31/12/2023
Pluim

Zwarte letters - Quinsy Gario

Titel: Zwarte letters
Auteur: Quinsy Gario
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 31 december 2023
Pagina’s: 104

Achterflap

Met de Black Lives Matter-zomer van 2020 leek de tijd voor verandering in Nederland rijp. Maar de belofte van revolutie verstilde algauw. Hoe komt dat? Waarom lijken goede bedoelingen vaak te verzanden en activistische stemmen te verstillen? Wat is er nodig voor een ware omwenteling? Ondanks de emancipatiebewegingen van de afgelopen jaren lijkt de ongelijkheid in de samenleving alleen maar toe te nemen.

Quinsy Gario onderzoekt in Bespiegelingen in zwarte letters de politieke en activistische geschiedenis van Nederland om handvatten aan te reiken voor de toekomst: absolute solidariteit en geëmancipeerde burgers ziet hij als basisvoorwaarden voor een gezonde samenleving. Aan de hand van persoonlijke anekdotes afgewisseld met grondige analyses schetst Gario de recente geschiedenis van emancipatiebewegingen in Nederland, om uit te komen bij de staat van onze samenleving nu, en beloftes voor de toekomst. Dit boek is een noodzakelijke gereedschapskist voor iedereen die genoeg heeft van inhoudsloze en ineffectieve opstand, en duurzame verandering tot stand wil zien komen.

Over de auteur

Quinsy Gario (1984) is een publicist, performance dichter en beeldend kunstenaar uit Curaçao en St. Maarten. In zijn werk richt hij zich op de dekoloniale herinnering en verstoring. Gario’s bekendste werk is Zwarte Piet Is Racisme. Zijn kunst is te zien geweest in o.a. Haags Historisch Museum, Van Abbemuseum, MACBA, Latvian National Museum of Art, Stedelijk Museum, MHKA en Göteborgs Konsthall.

Gario behaalde zijn master Artistic Research aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag en studeerde theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht met minors in Gender Studies en Postcolonial Studies.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.