De buitenkant – Milou van Rossum

In De buitenkant vragen veertien vrouwen zich af welke rol het uiterlijk nu precies speelt of welke rol het zou moeten spelen.
De buitenkant – Milou van Rossum
Verschijnt 24/05/2022
Pluim

De buitenkant - Milou van Rossum

Titel: De buitenkant
Samengesteld door: Milou van Rossum
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 25 mei 2022
Pagina’s: 192

Achterflap

‘Ik kende niemand op deze borrel, en bij binnenkomst voegde ik me schuchter bij een stel oudere mannen die zo te zien een geanimeerd gesprek voerden. Ze staakten dat om me van top tot teen op te nemen. Een van de mannen zei tegen de anderen, zonder mij ook maar te hebben begroet: “Nou! Zó maken ze ze niet meer.”’
– Bregje Hofstede

‘Als vrouw heb je de plicht jezelf opzichtig te transformeren in een kunstwerk, of in ieder geval in iets kunstmatigs. Gewoon, om te laten zien dat je je best doet. Dat je weet dat je het goed moet maken.’
– Marja Pruis

In De buitenkant vragen veertien vrouwen zich af welke rol het uiterlijk nu precies speelt of welke rol het zou moeten spelen. En ook al is elk verhaal anders, elk verhaal is herkenbaar. Het gaat over dik zijn, over het zoeken naar kleding, over blikken en opmerkingen en complimenten, over de niet altijd negatieve gevolgen van langdurige acne, over ouder worden, over de hoofddoek, over het beschermen van dochters, over gevechten en acceptatie. Over de meetlat die je als vrouw altijd bij je draagt. De buitenkant.

Samengesteld door Milou van Rossum. Met bijdragen van Dilara Bilgiç, Daan Borrel, Machteld van Gelder, Dalilla Hermans, Bregje Hofstede, Yvonne Kroonenberg, Anja Meulenbelt, Ileen Montijn, Anousha Nzume, Marja Pruis, Joyce Roodnat, Xandra Schutte, Mieke van Stigt en Manon Uphoff.

Over de auteur

Milou van Rossum (1965) begon haar journalistieke carrière bij HP/De Tijd, was meer dan tien jaar moderedacteur bij de Volkskrant en werkt sinds 2011 bij NRC. Ze is nu chef van NRC Magazine.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.