De FemDeal – Marlies Brenters

De FemDeal van Marlies Brenters laat de psychologie achter de ongelijke kansen voor mannen en vrouwen in het bedrijfsleven zien.
De FemDeal – Marlies Brenters
Verschijnt 12/10/2022
Ambo|Anthos

De FemDeal - Marlies Brenters

Titel: De FemDeal
Auteur: Marlies Brenters
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 12 oktober 2022
Pagina’s: 248

Achterflap

De FemDeal van Marlies Brenters laat de psychologie achter de ongelijke kansen voor mannen en vrouwen in het bedrijfsleven zien, én de oplossingen voor eerlijke kansen.

Wat is de reden voor het feit dat er nog steeds zo weinig vrouwen aan de top van het bedrijfsleven werken? Het is misschien verrassend, maar het ligt niet aan vrouwen maar aan bedrijven. Kansen lijken eerlijk verdeeld, maar guess what: dat zijn ze niet! In De FemDeal laat organisatiedeskundige Marlies Brenters zien dat voor een vrouw de kans om in de bedrijfstop te komen significant kleiner is dan voor een man. En dat je dat met een vrouwenquotum niet oplost. Om echte veranderingen te bewerkstellen moet het DNA van organisaties drastisch veranderen, zo stelt Brenters in haar boek. Als dat eenmaal is gebeurd, komen vrouwen wel aan de top.

Over de auteur

Marlies Brenters schreef met Overzee haar debuutroman, geïnspireerd op haar ervaringen als expatkind op Curaçao. Ze heeft een adviesbureau dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling, en schreef in het kader hiervan eerder de non-fictieboeken Een vrouw heeft zeven gezichten en Mannen in soorten en maten.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Ambo|Anthos

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.