De geur van een moeder – Lucia van den Brink

De geur van een moeder gaat over onveilig opgroeien. Wat dat met je doet. Hoe dat doorwerkt. In jezelf. In je hoofd.
De geur van een moeder – Lucia van den Brink
Verschijnt 20/06/2022
Ambo|Anthos

De geur van een moeder - Lucia van den Brink

Titel: De geur van een moeder
Auteur: Lucia van den Brink
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 20 juni 2022
Pagina’s: 272

Achterflap

De geur van een moeder van Lucia van den Brink is een indrukwekkende roman over een jonge vrouw die is getekend door het trauma van haar jeugd. Voor de lezers van Kinderen van het ruige land.

Lentl verliest haar moeder op jonge leeftijd. Haar vader legt de schuld bij haar en thuis wordt de sfeer steeds grimmiger. Ze heeft niemand bij wie ze terechtkan, maar ze weet zich staande te houden. Ze moet wel, en tekent alles van zich af. Uiteindelijk ontwikkelt Lentl zich tot een van de beste tatoeëerders van het land. Ze oefent zoveel op zichzelf dat haar huid een verontrustend canvas wordt van alles wat haar is aangedaan.

De geur van een moeder gaat over Lentl als kind en als dertig jarige. Over onveilig opgroeien. Wat dat met je doet. Hoe dat doorwerkt. In jezelf. In je hoofd.

Over de auteur

Lucia van den Brink (1991) debuteerde met Niemand zoals hij. Haar debuutroman stond op de shortlist van de Hebban Debuutprijs. Ook publiceerde ze verhalen in literaire tijdschriften zoals De Revisor, Tijdschrift Ei, Papieren Helden en De Optimist. Een vertaling van een kort verhaal verscheen in The Los Angeles Review. Ze studeerde japanologie, behaalde een master in journalistiek en was derde van Nederland in karate.

Meer boeken van deze auteur

Ik las al eerder Niemand zoals hij van Lucia van den Brink. Klik op de boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Ambo|Anthos

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.