De gevaren van roken in bed – Mariana Enriquez

In De gevaren van roken in bed schrijft Mariana Enriquez over vrouwen en meisjes die hun duisterste neigingen niet langer kunnen negeren.
De gevaren van roken in bed – Mariana Enriquez
Verschijnt 27/10/2022
De Bezige Bij

De gevaren van roken in bed - Mariana Enriquez

Titel: De gevaren van roken in bed
Oorspronkelijk: Los peligros de fumar en la cama
Auteur: Mariana Enriquez
Vertaling: Peter Valkenet
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 27 oktober 2022
Pagina’s: 224

Achterflap

Welkom in Buenos Aires, een stad die gebukt gaat onder moordneigingen en morbide verlangens. Waar vermiste kinderen terugkeren uit de dood en opgegraven beenderen een vreselijke vloek herbergen. Waar een zomerse dag aan een meer ontaardt in een explosie van geweld. In deze briljante, gothic aandoende verhalenbundel schrijft de internationaal zeer succesvolle Argentijnse schrijver over wraak, hekserij, jaloezie, moord en verdwijningen, en vooral over vrouwen en meisjes die hun duisterste neigingen niet langer kunnen negeren.

Over de auteur

Mariana Enriquez (1973) wordt beschouwd als een van de origineelste en belangrijkste schrijvers van haar generatie. Ze publiceerde eerder twee romans en twee verhalenbundels en haar verhalen verschenen in The New YorkerGranta en McSweeney’sOns deel van de nacht werd bekroond met de Premio Herralde de Novela, de Premio Kelvin 505 en de prestigieuze Premio de la Crítica en werd ook in Nederland en Vlaanderen uitstekend ontvangen. In het najaar van 2022 verschijnt de vertaling van haar verhalenbundel De gevaren van roken in bed, die op de shortlist stond van de Man International Booker Prize.

Meer boeken van deze auteur

Ik las en recenseerde al enkele boeken van Mariana Enriquez. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Bezige Bij

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.