De nichtjes – Aurora Venturini

De nichtjes is Aurora Venturini’s meesterwerk, een verhaal dat alle conventies van de literaire taal op de helling zet.
De nichtjes – Aurora Venturini
Verschijnt 05/07/2022
Podium

De nichtjes - Aurora Venturini

Titel: De nichtjes
Oorspronkelijk: Las primas
Auteur: Aurora Venturini
Vertaling: Lisa Thunnissen
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 5 juli 2022
Pagina’s: 208

Achterflap

Yuna groeit op in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. Ze worstelt met een leerachterstand en doet haar best om met behulp van een woordenboek de taal beter onder de knie te krijgen. Het huis waarin ze opgroeit is er een zonder mannen, de vrouwen uit haar familie zijn allen beschadigd. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te begrijpen en te ontstijgen. Met een openhartige blik kijkt ze naar de wereld, haar vertelstem is ontwapenend, grappig, brutaal en onvergetelijk: zo trekt ze je haar kolkende wereld in.

De nichtjes is Aurora Venturini’s meesterwerk, een verhaal dat alle conventies van de literaire taal op de helling zet. Het bracht Venturini op vijfentachtigjarige leeftijd, toen het boek in Argentinië verscheen, grote bekendheid in eigen land. Postuum vestigt het haar naam als een van de interessantste Argentijnse auteurs van deze tijd.

Met een voorwoord van Mariana Enriquez, auteur van o.a. Ons deel van de nacht en Dingen die we verloren in het vuur (genomineerd voor de International Booker Prize).

Over de auteur

Aurora Venturini (1922 – 2015) schreef romans, poëzie en essays en vertaalde Franse literatuur. Ze studeerde filosofie en onderwijswetenschappen en werkte samen met Eva Perón, met wie ze bevriend raakte. Ze woonde vijfentwintig jaar lang in Parijs in zelfgekozen ballingschap en werkte na terugkeer in Buenos Aires als docent filosofie. Ze overleed in 2015 op 92-jarige leeftijd.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.