De val – Sarah Moss

Sarah Moss, bekroond auteur van Zomerwater en Geestgrond, is terug met een eigentijdse roman vol humor en messcherpe observaties: De val.
De val – Sarah Moss
Verschijnt 01/09/2022
Orlando

De val - Sarah Moss

Titel: De val
Oorspronkelijk: The Fell
Auteur: Sarah Moss
Vertaling: Ine Willems
Uitgeverij: Orlando
Verschijningsdatum: 1 september 2022
Pagina’s: 336

Achterflap

Sarah Moss, bekroond auteur van Zomerwater en Geestgrond, is terug met een eigentijdse roman vol duivelse humor en messcherpe observaties.

In de schemer van een novemberavond in 2020 glipt een vrouw haar tuinhek uit en begint de klim heuvelopwaarts. Op de helft van een veertien dagen lange quarantaine kan Kate niet meer: de bedompte lucht in haar kleine huisje, de lockdown wordt haar te veel. En rond deze tijd is de hei daarboven toch verlaten. Geen mens die het hoeft te weten.

Maar Kates buurvrouw Alice ziet haar, en Matt, Kates zoon, merkt algauw dat ze er niet is. Kate, die alleen maar een korte wandeling in haar eentje had willen maken – even frisse lucht – komt ten val en raakt ernstig gewond. Wat begon als een stiekem uitje mondt uit in een regelrechte reddingsoperatie in de bergen…

Met ijzingwekkende spanning, scherpzinnige humor en wijsheid plaatst De val kritische vraagtekens bij hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is komen te zien, en hoe die er voorheen uitzag. Het is een verhaal over de menselijke maat en onderlinge compassie, over gezamenlijke verantwoordelijkheid en persoonlijke vrijheid en over wat er nodig is om te overleven.

Over de auteur

Sarah Moss is geboren in Glasgow en studeerde in Oxford. Ze doceert aan de universiteit van Warwick en schreef eerder de romans Koude aarde en Doorwaakte nachten. Geestgrond werd genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction en werd door onder andere The Guardian, The Sunday Times en de Times Literary Supplement uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2018.

Meer boeken van deze auteur

Ik las al eerder Geestgrond en Zomerwater van Sarah Moss. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Orlando

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.