Dierenmens – Alexander MacLeod

In Dierenmens weet Alexander MacLeod op wonderlijke wijze de toevallige momenten en intense gevoelens te vatten die onze levens vormen.
Dierenmens – Alexander MacLeod
Verschijnt 20/10/2022
De Bezige Bij

Dierenmens - Alexander MacLeod

Titel: Dierenmens
Oorspronkelijk: Animal Person
Auteur: Alexander MacLeod
Vertaling: Auke Leistra
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 20 oktober 2022
Pagina’s: 272

Achterflap

‘Ik weet dat ik anders ben dan andere mensen, en naar alle waarschijnlijkheid ook totaal anders dan jij.’ Zo begint een van de verhalen in Dierenmens, een bundel vol opvallende tegenstellingen: criminelen en omstanders, familieleden en vreemden, kinderen en volwassenen, mensen en dieren. Steeds weer gebeurt het onverwachte, en iedere ontmoeting leidt tot herkenning of juist afwijzing. In de vaak melancholische verhalen in Dierenmens weet Alexander MacLeod op wonderlijke wijze de toevallige momenten en intense gevoelens te vatten die onze levens vormen. Na zijn bekroonde debuut Light Lifting bevestigt Alexander MacLeod met Dierenmens een van de beste korteverhalenschrijvers van dit moment te zijn.

Over de auteur

Alexander MacLeod werd geboren in Inverness, Canada. Zijn debuutbundel, Light Lifting, stond op de shortlist van de Giller Prize en de Frank O’Connor International Short Story Award en werd bekroond met de Atlantic Book Award. In 2019 won hij de O. Henry Award voor ‘Lagomorf’, het openingsverhaal van Dierenmens. MacLeod woont in Dartmouth, Nova Scotia.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Bezige Bij

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.