Gesloten wegens omstandigheden – Mohamed Ouaamari

Gesloten wegens omstandigheden is een roman die hoofd versus hart centraal zet en daarbij vragen over nationaliteit en cultuur oproept.
Gesloten wegens omstandigheden – Mohamed Ouaamari
Verschijnt 26/09/2023
Prometheus

Gesloten wegens omstandigheden - Mohamed Ouaamari

Titel: Gesloten wegens omstandigheden
Auteur: Mohamed Ouaamari
Uitgeverij: Prometheus
Verschijningsdatum: 26 september 2023

Wanneer de Belgisch-Marokkaanse vrachtwagenchauffeur Hakim ontdekt dat hij onvruchtbaar is, belandt hij in een existentiële crisis. Zijn huwelijk met Nadia, een succesvol en drukbezet onderneemster, dreigt daardoor nog meer in het gedrang te komen.
Terwijl Hakim zijn lusteloze en kinderloze huwelijk vervolgens tracht te ontvluchten, raakt hij in de ban van een groep xenofobe vrachtwagenchauffeurs die zich verzetten tegen de migranten in Calais. Wanneer de groep stilaan verandert in een militante organisatie en hun verzet tot een gewelddadige confrontatie leidt, komt Hakims toekomst plots op het spel te staan. Zal hij nog naar huis kunnen terugkeren? En nog belangrijker: voelt zijn huis nog wel als thuis?
Gesloten wegens omstandigheden is een roman die hoofd versus hart centraal zet en daarbij vragen over nationaliteit en cultuur oproept. In een zinderende vertelling onderzoekt Mohamed Ouaamari de crisis van identiteit en mannelijkheid in een tijdperk waarin grenzen steeds meer het lot van mensen bepalen.

Over de auteur

Mohamed Ouaamari (1991) schrijft columns voor De Morgen en publiceerde eerder het goed onthaalde Groetjes uit Vlaanderen. Hij heeft een scherpe kijk op de samenleving en beschrijft fijnbesnaard en met veel humor de wereld om zich heen. Gesloten wegens omstandigheden is zijn debuutroman.

Meer boeken van deze auteur

Ik las al eerder Groetjes uit Vlaanderen van Mohamed Ouaamari. Klik op de boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Prometheus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.