Het licht in de stad – Inge Schilperoord

Wanneer Sophie haar vader verliest, is ze eenzamer dan ooit. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten.
Het licht in de stad – Inge Schilperoord
Verschijnt 04/10/2022
Podium

Het licht in de stad - Inge Schilperoord

Titel: Het licht in de stad
Auteur: Inge Schilperoord
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 4 oktober 2022
Pagina’s: 216

Achterflap

Wanneer de zestienjarige Sophie door een ongeval haar vader verliest, is ze eenzamer dan ooit. Urenlang doolt ze door de grote stad op zoek naar antwoorden. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel?

In een poging dichter bij hem te komen stort Sophie zich op een werkstuk over jihadisme. Ook raakt ze bevriend met haar Afghaanse en islamitische klasgenote Zala. Betoverd door de geheimzinnige schoonheid van Zala’s geloof, doet het steeds meer pijn dat er voor haar geen God is. Sophies zoektocht naar waar ze thuishoort maakt dat ze niet alleen haar vader, maar ook zichzelf in een ander daglicht gaat zien. Met wie voelt ze zich het meest verwant? Met Zala, of toch met Isra, haar vaders ex-cliënte die zich aansloot bij IS?

In haar tweede roman neemt Inge Schilperoord de lezer mee in een wereld die voor velen onbekend is. Op basis van jarenlange research naar jihadisme onder Nederlandse jongeren, de belevingswereld van de bekeerling en vanuit haar werk als psycholoog met verdachten op de Terroristen Afdeling van de gevangenis, slaagt ze erin om net als in haar internationaal bejubelde debuut Muidhond fascinerend dicht onder de huid van een niet-alledaags personage te kruipen.

Over de auteur

Inge Schilperoord is schrijver en werkt als forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum. Van haar debuut Muidhond werden de Franse, Engelse, Italiaanse en Turkse vertaalrechten verkocht. Ook de Noorse, Spaanse en Catalaanse vertaalrechten zijn verkocht, evenals de filmrechten. Muidhond won de Bronzen Uil 2015 en stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs 2016, de Fintro Literatuurprijs 2016, Opzij Literatuurprijs en de ANV Debutantenprijs.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.