Het vonkenpaleis – Nadia Hashimi

Het vonkenpaleis van Nadia Hashimi gaat over Sitara Zamani, het tienjarige dochtertje van de rechterhand van de president van Afghanisan.
Het vonkenpaleis – Nadia Hashimi
Verschijnt 24/11/2022
Mozaïek

Het vonkenpaleis - Nadia Hashimi

Titel: Het vonkenpaleis
Oorspronkelijk: Sparks Like Stars
Auteur: Nadia Hashimi
Vertaling: Roeleke Meijer-Muilwijk
Uitgeverij: Mozaïek
Verschijningsdatum: 24 november 2022
Pagina’s: 432

Achterflap

Het vonkenpaleis van Nadia Hashimi gaat over Sitara Zamani, het tienjarige dochtertje van de rechterhand van de president van Afghanisan. Het is 1978 en het leven is goed in Kabul, totdat er een coup wordt gepleegd door de communisten. Sitara’s gehele familie wordt vermoord en alleen zij blijft over, gered door Shair, een wachter van het paleis.

Sitara wordt geadopteerd door een Amerikaanse diplomate, die haar meeneemt naar Amerika waar ze opgroeit en al haar tijd steekt in haar studie geneeskunde en baan als chirurg.

Maar dertig jaar na die fatale nacht in Kabul komt ze op de operatietafel een oude bekende tegen: Shair. Hij heeft haar gered, maar is hij ook onschuldig? Wat heeft hij te maken met de dood van haar familie?

Over de auteur

Nadia Hashimi was kinderarts en werd later romanschrijver. Haar ouders, geboren in Afghanistan, vertrokken naar de VS in het begin van de jaren zeventig, vóór de Sovjet-invasie. Hashimi is actief betrokken bij organisaties die zich inzetten voor de rechten van Afghaanse kinderen en vrouwen. Hashimi’s boeken werden in zeventien talen vertaald.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Mozaïek

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.