In de schaduw van de berg – Silvia Vasquez-Lavado

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een nagelbijtend spannende memoir over je grenzen opzoeken en de kracht van de natuur.
In de schaduw van de berg – Silvia Vasquez-Lavado
Verschijnt 15/11/2022
Ambo|Anthos

In de schaduw van de berg - Silvia Vasquez-Lavado

Titel: In de schaduw van de berg
Oorspronkelijk: In the Shadow of the Mountain
Auteur: Silvia Vasquez-Lavado
Vertaling: Vanja Walsmit
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Verschijningsdatum: 15 november 2022
Pagina’s: 416

Achterflap

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een nagelbijtend spannende memoir over je grenzen opzoeken en de helende kracht van de natuur.

Ondanks een indrukwekkende carrière in Silicon Valley wist de Peruaanse Silvia Vasquez-Lavado dat ze alleen maar wegrende voor haar verleden. Haar alcoholisme en het verzwijgen van haar geaardheid hadden alles te maken met een verleden van seksueel misbruik. Maar toen ontdekte ze het klimmen: de grootsheid van de bergen, de uitgestrektheid en de nabijheid van de dood toonden haar dat het tijd was haar pijn onder ogen te zien. Letterlijk stap voor stap. Het bleek een levensveranderende beslissing en ze beklom de hoogste pieken op alle continenten. Ze had alleen de Mount Everest nog te gaan…

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado combineert op onvergetelijke wijze een intens spannend verhaal over de beklimming van de Mount Everest met een aangrijpend verhaal over misbruik, verslaving, immigratie en een coming-out. In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een uitzonderlijk verhaal over veerkracht, van een van de weinige vrouwen die de Seven Summits bedwong.

Over de auteur

Silvia Vasquez-Lavado is ondernemer, humanist, bergbeklimmer en techneut. In 2014 richtte ze Courageous Girls op, een ngo die slachtoffers van misbruik en vrouwenhandel helpt hun kracht te hervinden door middel van fysieke inspanning. Ze is een van de weinige vrouwen die de Seven Summits heeft beklommen. Silvia Vasquez-Lavado woont in San Francisco.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Ambo|Anthos

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.