Kokanje – Hannah van Binsbergen

In haar dichtbundel Kokanje neemt Hannah Van Binsbergen de wereldse geneugten serieus, en kiest voor behoefte en plezier.
Kokanje – Hannah van Binsbergen
Verschijnt 14/06/2022
Pluim

Kokanje - Hannah van Binsbergen

Titel: Kokanje
Samengesteld door: Hannah van Binsbergen
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 14 juni 2022
Pagina’s: 72

Achterflap

Het Land van Kokanje, ook wel bekend als Luilekkerland, is een sprookjesland van overvloed. Maar de weg erheen is lang en vol hindernissen, want hij voert dwars door ons dagelijks leven. Wanneer mensen worstelen om in leven te blijven, verzinnen ze hun eigen utopie. Geen spiritueel ideaal van wat het paradijs zou moeten zijn, maar een plek die past bij wat mensen willen. Waar de gebraden duiven je in de mond vliegen en de koeken aan de bomen groeien.

In deze bundel neemt Van Binsbergen de wereldse geneugten serieus, en kiest voor behoefte en plezier. Overvloed is mogelijk, maar we moeten er wel voor vechten.

Over de auteur

Hannah van Binsbergen (1993, Haarlem) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde haar eerste gedichten op negentienjarige leeftijd, op Samplekanon en in Tirade. In 2016 verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte, die prompt met de VSB Poëzieprijs werd bekroond. Het was de eerste keer dat een debutant de prestigieuze prijs ontving. Daarnaast won ze de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. In 2017 maakte ze het hoorspel Nika voor het project Fluiten in het donker, dat in december 2017 werd uitgezonden op NPO1. Het hoorspel ging over het leven van de Russische dichteres Nika Toerbina, die al op haar achtste een sterrenstatus bereikte, maar op zevenentwintigjarige leeftijd overleed. Hieruit vloeide de publicatie Mijn leven is een schetsblad (uitgeverij Vleugels) voort, een bibliofiel boekje met nieuw werk van Hannah en vertalingen van Nika Toerbinas gedichten van de hand van Lennard van Uffelen. In februari 2020 verscheen haar debuutroman Harpie.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.