Lapvona – Ottessa Moshfegh

Lapvona is de verrassende, soms schokkende nieuwe roman van Ottessa Moshfegh, een van de interessantste stemmen van dit moment.
Lapvona – Ottessa Moshfegh
Verschijnt 08/09/2022
De Bezige Bij

Lapvona - Ottessa Moshfegh

Titel: Lapvona
Oorspronkelijk: Lapvona
Auteur: Ottessa Moshfegh
Vertaling: Tjadine Stheeman, Lidwien Biekmann
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 8 september 2022
Pagina’s: 320

Achterflap

Kleine Marek, de mishandelde en vaak verwarde zoon van de dorpsherder, heeft zijn moeder nooit gekend. Volgens zijn vader stierf ze bij zijn geboorte. Een van de weinige vormen van troost vindt Marek bij Ina, de blinde vroedvrouw, die hem, net als vele andere kinderen in het dorp, als baby heeft gevoed. Maar Ina’s gaven gaan verder dan dat: ze heeft het unieke vermogen om met de natuur te kunnen communiceren.
Om die reden vermijden veel religieuze dorpelingen, onder wie Pastoor Barnabas, haar hut in het nabijgelegen bos. Pastoor Barnabas dient niet alleen God, maar ook Villiam, de heer van het dorp. Samen proberen ze de dorpelingen te laten geloven dat ze het beste met hen voorhebben. In een jaar waarin het dorp al geteisterd wordt door droogte en hongersnood, besluiten ze het vertrouwen van de bewoners op wrede wijze op de proef te stellen. Maar wanneer het lot Marek in de nabijheid van de familie van Heer Villiam brengt, komen nieuwe, duistere krachten vrij.

Lapvona is de verrassende, soms schokkende nieuwe roman van Ottessa Moshfegh, een van de interessantste stemmen van dit moment.

Over de auteur

In 2014 verscheen met McGlue het eerste werk van Ottessa Moshfegh op de markt. Een jaar later volgde haar echte debuut: Eileen. Met deze roman, waarin de bejaarde Eileen Dunlop terugkijkt op haar leven, kwam Moshfegh meteen op de shortlist van de Man Booker Prize terecht.

Niet veel later verschenen Mijn jaar van rust en kalmte en verhalenbundel Heimwee naar een andere wereld. In 2020 verscheen De dood in haar handen. Ondertussen worden de boeken van Ottessa Moshfegh wereldwijd gelezen.

Meer boeken van deze auteur

Ik las en recenseerde al enkele boeken van Ottessa Moshfegh. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Bezige Bij

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.