Mevrouw Caliban – Rachel Ingalls

Mevrouw Caliban is door recensenten vergeleken met King Kong, de verhalen van Edgar Allen Poe, de films van David Lynch en de sprookjes van Angela Carter.
Mevrouw Caliban – Rachel Ingalls
Verschijnt 01/07/2022
Orlando

Mevrouw Caliban - Rachel Ingalls

Titel: Mevrouw Caliban
Oorspronkelijk: Mrs. Caliban
Auteur: Rachel Ingalls
Vertaling: Lisette Graswinkel
Uitgeverij: Orlando
Verschijningsdatum: 1 juli 2022
Pagina’s: 160

Achterflap

Een slaperige Amerikaanse buitenwijk. Dorothy wijdt zich aan het huishouden en wacht tot haar man thuiskomt. Romantiek is wel het laatste wat ze verwacht. Dan hoort ze een vreemde aankondiging op de radio over een monster dat zojuist is ontsnapt uit het Oceanografisch Onderzoeksinstituut…

Mevrouw Caliban is door recensenten vergeleken met King Kong, de verhalen van Edgar Allen Poe, de films van David Lynch, Beauty and the BeastThe Wizard of Oz, E.T., Richard Yates’ huiselijke realisme, horrorfilms en de sprookjes van Angela Carter. Dat zo’n bescheiden novelle zo’n keur aan elementen kan omvatten, is het bewijs van zijn verrassende en unieke charme.

Over de auteur

Rachel Ingalls (1940-2019) werd geboren in Boston, maar woonde vanaf 1965 in Engeland. Haar roman Mrs. Caliban (1982) werd door de British Book Council uitgeroepen tot een van de twintig beste Amerikaanse romans sinds de Tweede Wereldoorlog.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Orlando

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.