Op een andere planeet kunnen ze me redden – Lieke Marsman

In Op een andere planeet kunnen ze me redden schrijft Lieke Marsman over leven en dood.
Op een andere planeet kunnen ze me redden – Lieke Marsman
Verschijnt 14/02/2023
Pluim

Op een andere planeet kunnen ze me redden - Lieke Marsman

Titel: Op een andere planeet kunnen ze me redden
Auteur: Lieke Marsman
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 14 februari 2023

Achterflap

In Op een andere planeet kunnen ze me redden schrijft Lieke Marsman over leven en dood. En hoewel het leven doorgaans wreed is, is het toch prachtig. Haar hele leven lang liet Marsman zich leiden door haar atheïstische, wetenschappelijke wereldbeeld, tot ziekte toesloeg en dat onvoldoende bleek om het bestaan te begrijpen en zin te geven. Er is veel in de wereld dat niet te verklaren valt, en de blik daarop richten kan ons zoveel leren. Van de mystica’s Hildegard von Bingen en Simone Weil, tot de Bijbel en de mogelijkheid – nee, waarschijnlijkheid, statistische zekerheid – van buitenaards leven. Want onze planeet beschouwen van buiten onze eigen kleine dampkring, vertelt ons veel over hoe we onze levens en samenleving inrichten, iedereen zou het eens moeten proberen.

Vlijmscherp, soms woedend, vaak geestig en altijd raak fileert Lieke Marsman in een reeks essays haarfijn de inrichting van onze samenleving. En brengt ons dichter tot onszelf. Dit is een schrijver die midden in het bestaan staat, van haar pen een zwaard maakt en pleit voor duidelijke taal, die niets meer verhult. En ons stellig voorhoudt: dat doodgaan met hoop, hoe vergezocht en onrealistisch ook, beter is dan hopeloos doorleven.

Over de auteur

Lieke Marsman is filosofe, dichter en schrijfster. Ze debuteerde in 2010 met gedichtenbundel Wat ik mijzelf graag voorhoud. Hiervoor mocht ze onder meer de C. Buddingh’-prijs in ontvangst nemen. In 2017 maakte Marsman haar prozadebuut met Het tegenovergestelde van een mens, waarin ze literatuur combineert met poëzie en essays.

Meer boeken van deze auteur

Ik las en recenseerde al enkele boeken van Lieke Marsman. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.