Plooi – Babeth Fonchie Fotchind

Babeth Fonchie Fotchind dicht over de verborgen kwetsbaarheden in het leven van de grootstedelijke, ogenschijnlijk succesvolle millennial.
Plooi – Babeth Fonchie Fotchind
Verschijnt 08/06/2022
De Geus

Plooi - Babeth Fonchie Fotchind

Titel: Plooi
Auteur: Babeth Fonchie Fotchind
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 8 juni 2022
Pagina’s: 96

Achterflap

Hoe kun je je eigen leven vormgeven als invloeden van buitenaf je steeds een bepaalde kant op proberen te duwen? Babeth Fonchie Fotchind dicht over de verborgen kwetsbaarheden in het leven van de grootstedelijke, ogenschijnlijk succesvolle millennial. Code-switchend tussen taalregisters laveert ze langs kantoortuin en dating-app, migratiepijn en queerness. In lijfelijke, sensitieve en toch speelse poëzie onderzoekt ze intieme thema’s, van moederband tot kinderwens. Ze probeert de lezer verder te laten kijken en het onzegbare toch onder woorden te brengen.

Over de auteur

Babeth Fonchie Fotchind (Yaoundé, 1993) is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in Kluger Hans, De Revisor, De Groene Amsterdammer, DW B, De Gids en Elle, en was huisdichter van online tijdschrift Lilith Mag. Ze werd onder meer geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en het Slow Writing Lab.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.