Vanuit het niets – Julia Navarro

Bestsellerauteur Julia Navarro is terug. Vanuit het niets is een spannende roman over de grenzen van het leven.
Vanuit het niets – Julia Navarro
Verschijnt 07/06/2022
Wereldbibliotheek

Vanuit het niets - Julia Navarro

Titel: Vanuit het niets
Oorspronkelijk: De ninguna parte
Auteur: Julia Navarro
Vertaling: Marjan Meijer
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Verschijningsdatum: 7 juni 2022
Pagina’s: 384

Achterflap

Bestsellerauteur Julia Navarro (Zeg me wie ik ben en Schiet maar, ik ben toch al dood) is terug met een spannende, meeslepende pageturner.

De tiener Abir Nasr is getuige van de moord op zijn familie tijdens een Israëlische legermissie in Zuid-Libanon. Hij zweert de rest van zijn leven op de schuldigen te jagen. Na de tragedie vindt Abir onderdak bij familie in Parijs, waar hij zich gevangen voelt tussen twee onverzoenlijke werelden: zijn verstikkende familie en de vrijheid van de open Franse samenleving. Moet hij het voorbeeld volgen van zijn nicht Noura, die in opstand komt tegen het religieuze fundamentalisme van haar vader?

Jacob Baudin is een van de Israëlische soldaten die deelnamen aan de militaire actie waarbij Nasrs familie omkwam. Hij wordt gekweld door de herinneringen eraan. Waarom zou hij tegen mensen vechten die hem niets hebben gedaan? Bovendien voelt Jacob zich in Israël, als zoon van Franse ouders, nog steeds een emigrant en probeert hij zich te verzoenen met zijn opgelegde joodse identiteit.

Dan kruisen de paden van Abir en Jacob elkaar nogmaals en staat alles op scherp.

Vanuit het niets is een spannende roman over de grenzen van het leven en over twee mannen die niet kunnen ontsnappen aan hun identiteit.

Over de auteur

Julia Navarro (Madrid, 1953) is schrijver en journalist. Haar boeken worden uitgegeven in meer dan dertig landen. Van de historische roman Zeg me wie ik ben (2012) werd in 2021 de goed bekeken televisieserie Tell Me Who I Am gemaakt. Eerder verschenen ook Het bloed van onschuldigen (2014) en Schiet maar, ik ben toch al dood (2015).

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Wereldbibliotheek

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.