Waar de wind huist – Samar Yazbek

In Waar de wind huist schrijft Samar Yazbek over het moment waarop Ali met het leger in aanraking kwam en werd opgeroepen.
Waar de wind huist – Samar Yazbek
Verschijnt 01/07/2022
Orlando

Waar de wind huist - Samar Yazbek

Titel: Waar de wind huist
Oorspronkelijk: Maqim Al Rih
Auteur: Samar Yazbek
Vertaling: Lore Baeten en Marthe Nelissen
Uitgeverij: Orlando
Verschijningsdatum: 1 juli 2022
Pagina’s: 160

Achterflap

Ali, een negentienjarige soldaat in het Syrische leger, ligt op de grond onder een grote boom. Hij droomt over een begrafenis, die van zichzelf? Is de vrouw die haar armen om de kist slaat zijn moeder? Wanneer hij weer bij bewustzijn komt, herinnert Ali zich de begrafenis van zijn broer, ongeveer een jaar geleden. Op hetzelfde moment realiseert hij zich dat hij gewond moet zijn geraakt door een bom die het leger eerder die dag per ongeluk liet vallen.

In Waar de wind huist schrijft Samar Yazbek over de uren waarin Ali zijn leven overdenkt tot op het moment dat hij met het leger in aanraking kwam en werd opgeroepen, of beter gezegd werd ingelijfd.

Net als haar vorige roman De blauwe pen gaat ook Waar de wind huist over de pracht en over de wreedheid van het leven, over vernietiging en over goedheid, en over de veerkracht van de mens. De oorlog in Syrië is altijd aanwezig op de achtergrond, maar het hart van dit verhaal ligt bij de rijkdom en de schoonheid van de Alawitische cultuur.

Over de auteur

Samar Yazbek (1970) is geboren in Jableh, Syrië en studeerde literatuurwetenschap. Ze ontving diverse onderscheidingen, waaronder de Oxfam Novib PEN Award en de Best Foreign Book Award. Haar roman De blauwe pen verscheen in meer dan twintig talen en stond op de shortlist van de Prix Femina en was een van de vijf finalisten van de National Book Award. Yazbek woont in Parijs.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Orlando

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.