Week – Gerda Blees

Gedurende haar zwangerschap bleef Gerda Blees schrijven: iedere week een gedicht. Het resultaat is het liefdevolle Week.
Week – Gerda Blees
Verschijnt 07/06/2022
Podium

Week - Gerda Blees

Titel: Week
Auteur: Gerda Blees
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 7 juni 2022
Pagina’s: 48

Achterflap

Een zwangerschap in gedichten

Een moeder spreekt tot haar ongeboren kind. Buiten woelt de wereld, binnen in haar buik groeit het leven, dat blijdschap en mooie toekomstdromen brengt, maar ook angst, zorgen en ongemak. Met verwondering en zelfrelativering laat de dichter zien hoe het aanstaande moederschap haar lichaam en leven verandert. Gedurende haar zwangerschap bleef Gerda Blees schrijven: iedere week een gedicht. Het resultaat is het even komische als kwetsbare, even lichtvoetige als liefdevolle Week. Niet eerder werd het begin van een mensenleven zo gedocumenteerd.

(…) en dan nu / weer even iets lichts, een vriend van vroeger schrijft dat dat regelmatige / bewegen wat je doet de hik is, ik denk er het mijne van, je wordt / een van die zeldzame mannen die in de maat kunnen dansen.

Over de auteur

Gerda Blees debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en publiceerde vervolgens de dichtbundel Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. In 2020 verscheen haar debuutroman Wij zijn licht, die werd bekroond met de Boekhandelsprijs, de European Union Prize for Literature en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De vertaalrechten van haar roman zijn aan negen landen verkocht en in Nederland werden al tienduizenden exemplaren verkocht.

Meer boeken van deze auteur

Ik las en recenseerde al enkele boeken van Gerda Blees. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.