Het ontstaan van Boekvinder

Op Boekvinder ga ik ga op zoek naar de beste online en offline boekentips en probeer ik jou, op digitale wijze, te inspireren om te lezen. Maar hoe is dit project eigenlijk tot stand gekomen?

Om af te studeren aan de REC Academy voor Digital Storytelling gaat iedere student een uitdaging aan. In mijn challenge – die ik de Boekvinder Challenge heb gedoopt – probeer ik een crossover te maken tussen digitale communicatie en mijn liefde voor boeken. Algauw was het idee voor Boekvinder geboren, een website die jou – op basis van een aantal korte vragen – van een persoonlijk leestip voorziet.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=8BDhpeYqbLc&width=600&height=375[/embedyt]

Ik vind persoonlijk dat er over boeken nog veel te weinig digitale content gemaakt wordt, zeker als we kijken naar het Nederlandse taalgebied. De Booktube community mag dan misschien in opmars zijn en er zijn boekenbloggers in overvloed, ook vanuit uitgeverijen, boekhandelaren en bibliotheken mag er mijns inziens veel meer digitale en crossmediale content verschijnen.

Boekvinder is voor mij meer dan enkel een afstudeerproject. Het is een manier om mijn creativiteit te koppelen aan mijn grootste passie: boeken. Ik gebruik deze website om te experimenteren met digitale content rond mijn favoriete vrijetijdsbesteding; wees dus zeker niet verbaasd als je in de toekomst op video’s, infographics en andere vormen van Digital Storytelling stuit.

Hopelijk kan ik je helpen bij het vinden van een nieuw, favoriet boek en kom je nog vaak terug op deze site voor een persoonlijke boekentip!

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!