Welkom op boekvinder.be

Boekvinder is een literaire boekenblog met aandacht voor auteurs van eigen bodem alsook vertaalde romans. Op deze blog maak ik een combinatie tussen mijn liefde voor boeken en mijn opleiding in digitale communicatie.

Deze site is ontstaan als mijn afstudeerproject voor de  opleiding tot Digital Storytelling. Het oorspronkelijke idee achter Boekvinder was een nieuwe manier van online boekentips geven: beantwoord vier korte vragen en deze site voorziet jou van een persoonlijke boekentip.

Gelezen juni 2019
Dwaallichten - Gerda Blees

Marcia van der Zwan

Ik ben Marcia, een 31-jarige boekenwurm. Van kinds af aan ben ik al gek op lezen. Mijn favoriete kinderboeken Meester Kikker en Dolfje Weerwolfje staan nog altijd te pronken in mijn boekenkast! Deze liefde voor boeken is door de jaren heen alleen maar groter geworden. Naast (vertaalde) literatuur en romans, lees ik ook heel graag Science Fiction.

Ik lees graag:

Mijn zusje de seriemoordenaar - Oyinkan Braithwaite
Waar we over praten als we over verkrachting praten - Sohaila Abdulali

Thema's die mij aanspreken:

Feminisme & sterke vrouwende multiculturele samenlevingpsychologie en aanverwanten (autisme, depressie, dementie, …), zoektocht naar eigen identiteit, technologie en wetenschapjournalistiek en mediadagelijks levenfamiliekronieken, alle vormen van liefde (maar niet te zoetsappig), ouder-kind relatieseenzaamheidcoming-of-agetoekomst en maatschappelijk relevante thema’s als klimaatverandering en migratie.

Ik lees niet graag:

  • Historische romans over de Tweede Wereldoorlog
  • Thrillers, tenzij ze een vleugje Science Fiction bevatten. Koorts van Deon Meyer vond ik bijvoorbeeld fantastisch.
  • Feelgood, tenzij het verhaal een diepere laag heeft.
  • Young Adult lees ik steeds minder, dan moet het echt een sterk verhaal zijn.
Kongokorset - Herlinde Leyssens
https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2018/03/Visitekaartjes.jpg

Contact

Interesse in een samenwerking? Aarzel niet om me te contacteren!

Wanneer u een boek door mij wilt laten recenseren, een vraag of een opmerking heeft kunt u mailen naar marcia@boekvinder.be. Ik zal zo snel mogelijk uw vraag in behandeling nemen.

Houd wel in het achterhoofd dat deze blog een hobby naast een fulltime baan is, dus dat ik niet altijd de tijd vind om binnen 24u op mails te antwoorden.

Informatie voor uitgeverijen en auteurs.
Content op deze site valt onder mijn Copyright.
Boekvinder respecteert uw privacy.