Welkom op boekvinder.be

Boekvinder is een literaire boekenblog met aandacht voor auteurs van eigen bodem alsook vertaalde romans. Ik maak me sterk om vrouwelijke en non-binaire auteurs in het voetlicht te plaatsen, evenals niet-witte schrijvers en auteurs uit andere gemarginaliseerde groepen. Wat mij betreft wordt de wereld der letteren – zowel in de media als bij literaire prijzen – al veel te lang gedomineerd door witte (oude) mannen. Oftewel: Ik ben team #leeseenvrouw. Ik vind het belangrijk dat boeken de maatschappij weerspiegelen en kunnen dienen als spiegels (jezelf herkennen in een verhaal) en vensters (kennismaken met mensen die een andere achtergrond, religie, geaardheid, … hebben dan jij). Neem bijvoorbeeld ook een kijkje op de pagina’s #leesqueer en #blacklivesmatter.

Daarnaast ga ik met #leesdewereldrond op literaire wereldreis. Ik lees graag boeken die zich afspelen in andere landen en werelddelen. Zo bezoek ik regelmatig Afrika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten via de literatuur. Ik vind het heerlijk om op deze manier te reizen, verruim mijn blik op de wereldgeschiedenis en krijg meer inzicht in andere culturen en gebruiken. Bovendien laat het zien dat literatuur niet altijd binnen bepaalde (westerse) hokjes hoeft te passen en dat er vele vormen van storytelling zijn.

https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2022/02/Passa-Porta-2021-1.jpg
Marcia van der Zwan

Marcia van der Zwan

Ik ben Marcia, een 32-jarige boekenwurm. Van kinds af aan ben ik al gek op lezen. Mijn favoriete kinderboeken Meester Kikker en Dolfje Weerwolfje staan nog altijd te pronken in mijn boekenkast! Deze liefde voor boeken is door de jaren heen alleen maar groter geworden. Naast (vertaalde) literatuur en romans, lees ik ook heel graag Science Fiction.

Op boekvinder.be deel ik mijn liefde voor literatuur, verhalenbundels, poëzie, non-fictie en nog heel veel meer.

Ik lees graag:

Favorieten 2021
Kim Jiyoung, geboren in 1982 - Cho Nam-Joo

Thema's die mij aanspreken:

Feminisme & sterke vrouwende multiculturele samenlevingpsychologie en aanverwanten (autisme, depressie, dementie, …), zoektocht naar eigen identiteit, technologie en wetenschapjournalistiek en mediadagelijks levenfamiliekronieken, alle vormen van liefde (maar niet te zoetsappig), ouder-kind relatieseenzaamheidcoming-of-agetoekomst en maatschappelijk relevante thema’s als klimaatverandering en migratie.

Ik lees niet graag:

  • Historische romans over de Tweede Wereldoorlog
  • Thrillers, tenzij ze een vleugje Science Fiction bevatten. Koorts van Deon Meyer vond ik bijvoorbeeld fantastisch.
  • Feelgood, tenzij het verhaal een diepere laag heeft.
  • Young Adult lees ik steeds minder, dan moet het echt een sterk verhaal zijn.
https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2022/02/bib.jpg
https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2022/02/contact.jpg

Contact

Boekvinder.be is niet langer actief. 

Deze website wordt niet meer bijgewerkt en staat enkel nog online uit nostalgische waarde. Een samenwerking is dus niet langer mogelijk.

Maandelijkse boekentips voor jou.
Informatie voor uitgeverijen en auteurs.
Content op deze site valt onder mijn Copyright.
Boekvinder respecteert uw privacy.