De gelabelde – Dilara Bilgiç

De gelabelde is een intelligent pleidooi voor nuance in plaats van polarisatie, een betoog over empathie en betrokkenheid met de medemens.
De gelabelde – Dilara Bilgiç
Verschijnt 24/02/2022
Pluim

De gelabelde - Dilara Bilgiç

Titel: De gelabelde
Auteur: Dilara Bilgiç
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 24 februari 2022
Pagina’s: 272

Achterflap

De hele dag door doen we het, bewust of onbewust: hokjesdenken. En niemand ontkomt eraan. Ook Dilara Bilgiç betrapt zichzelf erop, ze labelt, en wordt gelabeld: waar de een haar een conservatieve moslim vindt, noemt de ander haar seculier. Voor haar Nederlandse vrienden is ze de Turk, voor haar Turkse familie de Hollander. Bilgiç beschrijft de reis die ze zelf aflegt om zich te ontworstelen aan allerlei labels en haar neiging tot labelen, en houdt ons zo een spiegel voor. Invoelend laat ze ons zien wie we zijn: mensen onder elkaar. Die wanneer ze voorbij de hokjes durven te denken zien dat we heus niet zo ontzettend verschillend zijn.

De gelabelde is een intelligent pleidooi voor nuance in plaats van polarisatie, een hartverwarmend betoog over empathie en betrokkenheid met de medemens.

Over de auteur

Dilara Bilgiç (Adiyaman, 2002) studeert psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2019 kreeg ze een eervolle vermelding tijdens de Nederlandse Filosofie Olympiade voor een essay over introspectie. Daarna verdiepte ze zich verder in de (politieke) filosofie. In 2020 verscheen haar debuut De Black Box Democratie (Boom uitgevers), een politiek-filosofische analyse van de democratie in Nederland. Dit boek trok de aandacht van Mark Rutte, waarna ze werd uitgenodigd voor een gesprek in het Torentje.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.