Oeverloos – Nisrine Mbarki

Nisrine Mbarki’s leven speelt zich af in verschillende talen en op verschillende continenten. In Oeverloos pelt ze als een archeoloog die lagen af.
Oeverloos – Nisrine Mbarki
Verschijnt 18/01/2022
Pluim

Oeverloos - Nisrine Mbarki

Titel: Oeverloos
Samengesteld door: Nisrine Mbarki
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 18 januari 2022
Pagina’s: 84

Achterflap

Nisrine Mbarki’s leven speelt zich af in verschillende talen en op verschillende continenten; voor haar zijn meertaligheid en schakelen tussen verschillende perspectieven een deel van het dagelijkse leven. In deze bundel pelt ze als een archeoloog die lagen af en laat ogenschijnlijke tegenstellingen samenkomen: het aardse en de mystiek, de stad en de natuur, het eeuwige reizen en stilstaan. Met mededogen voor al wat leeft hertekent ze de wereldkaart, en verkent de grenzen van de verschillende gedaanten die ze zelf belichaamt: moeder, dochter, vrouw, schrijver.

Mbarki trekt alle registers van de taal open, soms is het verstikkend, soms bevrijdend, soms laat ze bombastisch de zweep knallen, dan wordt het weer ingetogen; oude verhalen en geschiedenissen, overgeleverd van generaties terug, en nieuwe, die snel wortelen in de stad die altijd in beweging is. Mbarki laat in dit eigenzinnige debuut haar krachtige, autonome stem horen.

Over de auteur

Nisrine Mbarki (1977, Tilburg) is een veelzijdige schrijver, dichter, columnist, vertaler en programmamaker. Ze is programmamaker voor Winternachten, redactielid van Poëziekrant, jurylid van de Grote Poëzieprijs en de Jan Campert-prijs. Ze schrijft poëzie, theaterteksten en korte verhalen. Als literair vertaler vertaalt ze poëzie uit het Arabisch naar het Nederlands. Ze heeft vijf vertalingen op haar naam staan. Haar gedichten en columns verschijnen regelmatig in literaire tijdschriften als De Gids, Poëziekrant, De Revisor, Tirade en Het Liegend Konijn. Ze stond eerder op festivals als Poetry International, Globale in Bremen, Winternachten, Read My World, Felix Poetry Festival in Antwerpen en de Nacht van de Poëzie.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.