Zee nu – Eva Meijer

Zee Nu is als de zee – grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend. Het is een roman over het grootste gevaar van dit moment.
Zee nu – Eva Meijer
Verschijnt 01/03/2022
Cossee

Zee nu - Eva Meijer

Titel: Zee nu
Auteur: Eva Meijer
Uitgeverij: Cossee
Verschijningsdatum: 1 maart 2022
Pagina’s: 240

Achterflap

Het duurde even voor de mensen begrepen wat er aan de hand was. De zee komt de ene dag verder het strand op dan de andere. Een enkele strandwandelaar voelde wel dat er iets niet in de haak was. Maar wat?

De zee wint elke dag een kilometer terrein. Polders aan de kust lopen vol en de boulevard van Scheveningen staat blank. De minister-president geeft een persconferentie en Defensie stuurt soldaten naar de dijken. Op Twitter roepen complotdenkers Actie!, de Action adverteert: Eenmalig! 4 reddingsvesten voor de prijs van 3! Wetenschappers komen van heinde en verre om dit zeldzame fenomeen te onderzoeken. Duitsland stelt sportzalen voor de geëvacueerde buren ter beschikking. De koning vertrekt naar zijn vakantiehuis in Mozambique. Maar waar moeten de herten heen? En hoe zal het de blijvers vergaan die hun kampement opslaan op de daken van kantoorgebouwen in de Randstad?

Als de mensen geëvacueerd zijn en de laatste meeuwen hun heil elders zoeken, volgen wij activiste Arie, scholier Wilg en oceanograaf Paula van der Steen op hun tocht over de nieuwe zee, en ontdekken hoe het water hun kijk op de wereld fundamenteel verandert.

Zee Nu is als de zee – grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend. Het is een roman over het grootste gevaar van dit moment, over Nederland, over de natuur die ons bedreigt en koestert en over de mens, die gedwongen wordt zichzelf opnieuw uit te vinden.

Over de auteur

Eva Meijer (Hoorn, 1980) is filosoof en schrijver. Ze schreef vijf romans, waaronder de internationale bestseller Het vogelhuis (2016) en Voorwaarts (2019). In 2021 verscheen de novelle Haar vertrouwde gedaante. Als essayist maakte Eva Meijer naam met haar grensverleggende essay De soldaat was een dolfijn. Over politieke dieren (2017), gebaseerd op haar proefschrift waarmee ze de Erasmus Dissertatieprijs won. Datzelfde jaar ontving ze de Halewijnprijs voor haar gehele oeuvre. Tevens won ze de Hypatia-prijs. Begin 2019 verscheen De grenzen van mijn taal. Een klein filosofisch onderzoek naar depressie, dat in vele landen is vertaald. In 2021 schreef ze het essay voor de Maand van de Filosofie, VuurduinAantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Haar boeken werden lovend besproken in internationale media, waaronder The Guardian, Der Spiegel en The New York Review of Books.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Cossee

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.