Borsten en eitjes – Mieko Kawakami

Borsten en eitjes volgt Natsuko en de vrouwen in haar leven terwijl zij vorm proberen te geven aan een leven als vrouw – met of zonder kind.
Borsten en eitjes – Mieko Kawakami
Verschijnt 28/04/2022
Podium

Borsten en eitjes - Mieko Kawakami

Titel: Borsten en eitjes
Oorspronkelijk: Breasts and Eggs
Auteur: Mieko Kawakami
Vertaling: Maarten Liebregts
Uitgeverij: Podium
Verschijningsdatum: 28 april 2022
Pagina’s: 496

Achterflap

Op een warme zomerdag ontmoeten we in Tokio drie vrouwen: de dertigjarige Natsuko, haar oudere zus Makiko en Makiko’s tienerdochter Midoriko. Makiko overweegt in Tokio haar borsten te laten vergoten, haar dochter is recentelijk gestopt met praten en worstelt met zichzelf en haar veranderende lichaam als jonge vrouw.
Acht jaar later ontmoeten we Natsuko opnieuw. Terwijl ze haar langverwachte tweede roman zou moeten schrijven, koestert ze de wens om moeder te worden. Als alleenstaande vrouw wordt ze gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land.

Borsten en eitjes
 volgt Natsuko en de vrouwen in haar leven terwijl zij vorm proberen te geven aan een leven als schrijver, zus, moeder, vriendin: als vrouw – met of zonder kind.

Over de auteur

Mieko Kawakami is een literair fenomeen in eigen land. Met Borsten en eitjes (Breasts and Eggs) breekt zij de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Podium

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.