Brick Lane – Monica Ali

Na een gearrangeerd huwelijk met een oudere man verruilt tienermeisje Nazneen haar dorp in Bangladesh voor een flat in het Londense East End.
Brick Lane – Monica Ali
Verschijnt 10/05/2022
De Geus

Brick Lane - Monica Ali

Titel: Brick Lane
Oorspronkelijk: Brick Lane
Auteur: Monica Ali
Vertaling: Paul van den Hout
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 10 mei 2022
Pagina’s: 440

Achterflap

Na een gearrangeerd huwelijk met een oudere man verruilt tienermeisje Nazneen haar dorp in Bangladesh voor een flat in het Londense East End. Ze spreekt geen Engels en is daardoor compleet afhankelijk van haar man en aan huis gekluisterd. Tot de radicale Karim onverwachts haar leven binnenwandelt. Tegen een achtergrond van raciale spanningen beginnen de twee een affaire die Nazneen dwingt haar lot in eigen handen te nemen.

Over de auteur

Monica Ali (Dhaka, 1967) is een Bengaals-Engelse schrijfster wier werk vertaald wordt in 26 talen. Ze maakte een vliegende start toen ze door Granta werd verkozen tot een van de beste jonge Britse romanciers en haar debuutroman Brick Lane op de shortlist van de Booker Prize terechtkwam en een internationale bestseller werd. Sindsdien volgden nog drie boeken en talloze nominaties, maar dit is de eerste roman waarin ze terugkeert naar de thematiek van Brick Lane.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.